Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Граждани, неправител...
Граждани, неправителствени организации и Движение „ДНЕС“ организират публичен дебат във връзка с предстоящия избор на нов Омбудсман на Република България под мотото „Гражданите питат“.  За участие в него са поканени основните кандидати за поста Константин

Граждани, неправителствени организации и Движение „ДНЕС“ организират публичен дебат във връзка с предстоящия избор на нов Омбудсман на Република България под мотото „Гражданите питат“. За участие в него са поканени основните кандидати за поста КонстантинВъв връзка с предстоящия избор на нов Омбудсман на Република България, множество граждани, десетки НПО и Движение „ДНЕС“ организира на 22 юли 2015 г., сряда, от 11.00 часа, в Пресклуб БТА публичен дебат между основните кандидати за поста. Този форум се провежда под мотото „Гражданите питат“.  С покани да се включат в дебата организаторите се обърнаха към основните кандидати за поста – настоящия омбудсман г-н Константин Пенчев и г-жа Мая Манолова – народен представител от ПГ „БСП лява България“ и зам.-председател на Комисията по правни въпроси при 43-то НС.

 

Двамата кандидати ще имат възможност за встъпителни думи, в които да изложат  вижданията си за ролята на Омбудсмана, както и да представят основните цели, които си поставят за изпълнение, в случай че бъдат избрани на този важен за обществото пост.

 

Тук ще припомним, че преди няколко дни редица НПО и обществени организации, сред които Институтът за модерна политика, Центърът за защита на правата в здравеопазването и Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, както и Гражданско движение „ДНЕС”, внесоха в Народното събрание предложение Мая Манолова да бъде избрана за омбудсман.


4477