Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданите продължав...
Гражданите продължават да са доволни от кмета на Пазарджик

Гражданите продължават да са доволни от кмета на ПазарджикСлед като победи убедително още на първия кръг на местните избори с 70%, кметът на Пазарджик Тодор Попов продължава да получава одобрение от гражданите. Работата на кмета е получила оценка много добър 4,96. Оценките за Общинския съвет и общинската администрация са добри – съответно 3,99 и 4,22. Това сочат данни от представително за населението на община Пазарджик проучване. Резултатите от мониторинга на тема "Удовлетворение от местната власт" бяха представи от експерти на Движение "ДНЕС", а проучването е направено от ЕСТАТ в периода 20 април –2 май 2012 год., като са обхванати 487 лица над 18 години. Според проучването кметът се радва на много голямо одобрение – 72% са оценили работата му като много добра и отлична, а 86% не биха го сменили, ако зависеше от тях.
За Общинския съвет висока оценка – много добра и отлична, са дали 24% от запитаните, а 40% са декларирали удовлетвореност от работата на администрацията и са й писали 5 и 6.
 
Като основни проблеми, наложили се в общината, са посочени икономиката и безработицата. Средната оценка на икономическото състояние на община Пазарджик е 3,63, като през 2010 година при аналогично проучване резултатът е бил по-висок – 3,73.

Пазарджик е добро място за живеене според 59% от анкетираните. Най-критично настроени са младежите и хората в активна възраст.

Проучването на ДНЕС е направило и анализ на материалите в три местни медии: вестник "Знаме" и две интернет издания – "ПАмедия" и "Виделина".  Анализирани са 116 публикации, като най-голям дял сред основните проблеми, обект на медийно внимание, имат темите за финансите на общината – 26% от всички публикации и за инфраструктураната и благоустрояването – 13%. 

19 юни 2012

 

Цялото изследване

 

Източник: PAmedia


1352