Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданският кандида...
Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова към „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата

Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова към „ДНЕС“: Благодаря за подкрепатаИнформационен сайт „ДНЕС“ 

 

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова благодари чрез профила си във „Фуйсбук“ на Гражданско движение „ДНЕС“ за подкрепата. 

Вчера, Движение „ДНЕС“ излезе с декларация - Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!,

с която застана зад нея в битката за градоначалник на София и се противопостави категорично на нездравите амбиции на някои партии да присвоят за свои  цели  гражданския характер на кандидатурата на Мая Манолова.

В началото на септември доброволци от „ДНЕС“ заедно с граждани на София и неправителствени организации издигнаха Мая Манолова за независим граждански кандидат.

Именно тогава Мая Манолова обяви официално намерението си да влезе в битката за София.

„Забравили сме да правим добро. Заедно се борим срещу групата на организираната алчност.  Кандидатирам се смело и почтено“. С тези думи Мая Манолова, се обърна на 2 септември към участниците в неформална среща с граждани.

От тогава, всеки ден Манолова недвусмислено дава да се разбере, че гражданите са тези които са зад нея и нейната битка е битка за доброто, интересите и бъдещето  на гражданите.

„Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! Нито на левите, нито на десните, нито на центристите. Тя е граждански кандидат.

В тази връзка сформираме „граждански пояс“ – гранат за честна, справедлива и спокойна предизборна кампания на Мая Манолова – единственият независим, надпартиен кандидат за кмет на София. Ще бъдем гарант и за управлението на Мая Манолова – управление, работещо само и единствено за интересите на гражданите на столицата.“, се казва в декларацията на Движение „ДНЕС“, която дойде в момент в който партийни функционери се опитаха да намесят гражданската кандидатура на Манолова в междупартийната битка.

Подкрепата от движение „ДНЕС“ е ценна за г-жа Манолова и заради дългогодишната съвместна работа – борбата срещу монополите, битката за правата на майките на деца с увреждания и Референдум 2016.

Изглежда, че Мая Манолова не е забравила и, че именно „ДНЕС“ бе сред организациите които я издигнаха за омбудсман през 2015 и тя успя да се превърне в истински граждански защитник.

„Госпожо Манолова, през 2015-та година ние ви издигнахме за омбудсман! Не сбъркахме. Времето показа – решението ни бе правилно! Вие доказахте - работите  енергично за хората и техните интереси.

Следвайки своите принципи и гражданска отговорност, сега месец септември 2019-та година, ние, граждани от София, Движение „ДНЕС“ и неправителствени организации Ви издигаме за независим, надпартиен кмет на София! Заставаме зад Вас, за да спечелите и да се преборим заедно за правата и интересите на хората в столицата“, се казва още в декларацията на Движение „ДНЕС“.

Благодаря за подкрепата!, написа към поста си с декларацията на Гражданско движение „ДНЕС“ гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и не остави съмнение за гражданския, независим характер на кандидатурата си.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Искам "похитеният" град София да се върне на гражданите

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Управлението се е окопало сериозно през последните 14 години, така че подкрепата на всеки един гражданин ще е много важна

Манолова: Не съм упълномощавала никоя партия да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка. Аз съм граждански кандидат и водя битката на гражданите!

 

 


113119