Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Гъст дим над Войводи...
Гъст дим над Войводиново, пожарът още тлее

Гъст дим над Войводиново, пожарът още тлееСтопени, нагърчени, паднали термопанели- това е останало от конструкцията, изгоряла снощи при пожар в село Войводиново. Пощадени от пламъците са административната сграда и халето, в което е имало живи прасета. Те са изведени навън, а днес три противопожарни екипа следят тлеенето на огъня. До пълното му загасяване оглед не може да се направи. Около оградата се събират на малки групи работници от модерното месопреработвателно предприятие, което до вчера даваше хляб на 300 души. Още никой не е наясно какво следва, но със сигурност тези хора са загубили работата си, дори и да е временно. Никой от тях не иска да говори по темата.

 
 

Сигналът за пожара дойде снощи около 18.30 часа, огнената стихия много бързо се развихри, а гъстият дим стана причина от днес там да бъде поставена мобилна станция за измерване чистотата на въздуха. Пожарът дойде в момент, когато в село Войводиново и без това има напрежение заради изселването на ромите от незаконно построените им къщи.

 

 

Появиха се съмнения, че пожарът не е случаен, а е своеобразен отговор на действията на властите, но засега няма никакво доказателство за това. Още повече, че сред работниците има и роми от селото. При всички случаи фирма Уникомп, собственик на предприятието, ще отчете огромни загуби, а за възстановяване на изгорелите халета трудно може да се говори, те трябва да се изградят съвсем отново. 

 

 

 

89480