Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Хората на България н...
Хората на България не забравят Слави!

Хората на България не забравят Слави!



Позиция на Магда Борисова – студент СУ "Св. Климент Охридски", доброволец от референдума

Тези дни експресно социологическо проучване излезе с "вълнуващите" данни, че ГЕРБ отново са първа политическа сила. Според "независимите" експерти българите обичат управляващите, независимо какво правят и колко се излагат.

По традиция и умишлено в тези нагласени изследвания Слави Трифонов не присъства. Ако ги попитаме НЕуважаемите модератори на обществено мнение, ще ни отговорят убедително и от три кладенци вода ще ни донесат, за да ни убедят, че те не го включват в изследванията си защото:

Слави все още не е заявил категорично своето желание за участие в политиката;

Слави все още не се е определил;

Даже нещо повече, той, Слави ясно е казал на няколко пъти, че предпочита да не влиза в политиката, ако изрично не се налага. Всичко това е в главите на т.нар. социолози, политолозии и... всичкоЛОЗИ.

Сигналите, които излъчва обаче напоследък Слави Трифонов са достатъчно ясни, красноречиви и категорични, особено след като на 15 юни Народното събрание отхвърли и потъпка референдума, въпреки многомесечните обещания и лупинги от страна на ГЕРБ и неговото ръководство, в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а на 15 септември пък народното ни представителство окончателно пренебрегна и сгази собствения си закон, който гласи, че НС в тримесечен срок трябва да се произнесе по решението на ЦИК от 14 юни. Така НС безцеремонно и нагло погреба решенията на 3,5 млн. българи. Горе-долу по същото време, през септември (шест месеца след отхвърленият вот на хората) НС затвърди антинародната си същност, ликвидирайки безвъзвратно възможността депутатите да се докажат като истински народни избраници. Според правилника на парламента всеки законопроект може да се внесе 3 месеца след като е бил отхвърлен. Времето минава, но нищо подобно не се случва. Нещо повече - депутатите изобщо не говорят за това.

И тогава, веднага след края на тази серия от "демократични" събития, на 15 септември Слави започна своя национален поход за тържеството на справедливостта. Започна да събира  експерти, доказали се в своите области и професии, с цел промяна на системата и статуквото като единствено възможен изход за освобождение на страната и възстановяване на правдата и демокрацията. Или още едно доказателство, че след като изчерпа всички възможности за приемане на референдума Трифонов не шикалкави, не бяга от отговорност, а напротив – преследва своите цели и отговаря на всички очаквания на хоратаА след като не стана "со кротце, со благо", ще се наложи да е "со малко кютек"...

След позорния акт на 15 юни и другите последвали събития, чрез които  депутатите отхвърляха  решенията на референдума, Слави обърна другата страна. До момента той ясно, твърдо и с постоянство следваше законовия път, така както е редно в една правова държава. След като 240 народни избранници обаче удариха звучен шамар на 3,5 млн. българи, Слави втвърди и тона. Съвсем естествено.

Многократно Трифонов под една или друга форма е заявявал, че няма да остави нещата така. Въпреки натиска от страна на медии, политици и цялото общество, той съвсем съзнателно обявява крачките си една по една. Слави действа премерено и целенасочено, целта му е освобождаване на България от гнета на добре познатите политически фигурки, които тровят страната ни вече 28 години. И управляващи, и опозиция категорично и  съзнателно игнорират неговите действия и ги оставят без коментар. Те добре знаят, че всички онези над 50% от българите, които сега заявяват, че няма да гласуват, ще застанат зад Слави, когато той се яви на избори. Нещо повече – много от симпатизантите на ГЕРБ, БСП, ДПС, патрЕоти, Воля, реформатори, зелени... също ще последват неговите идеи. Слави е надежда.

През последните няколко дни в разгара на куп скандали Слави показа, че от близо следи всичко, което се случва в държавата. В няколко последователни свои поста на страницата си във Фейсбук, той ясно даде да се разбере, че търпението му и това на българския народ вече се е ИЗЧЕРПАЛО. Слави нямаше как да не коментира абсурда с опитите на ЦИК да промотира като своя идея електронното гласуване (един от въпросите на референдума, премахнат от Конституционния съд), както и абсурдът икономистът Менда Стоянова, която стана "Доктор хонорис кауза" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, да не говорим за пълния позор с налагането на мораториума върху новите терапии и лекарства. Страхливите стрели на противниците му са насочени именно  към факта, че Слави не говори просто така. Той не се вре ежедневно по сутрешни блокове, следобедни предавания, не дава нон стоп пресконференции, не открива накъдрени магистрали и футболни полянки. Трифонов наблюдава и се включва тогава, когато наистина има нужда да го направи. Един от най-често използваните герберски приоми е старателно промиване на мозъка на гражданите като от сутрин до вечер им се набиват едни и същи физиономии от телевизии, вестници, радиа, интернет. Само за изминалия уикенд по-голямата част от ръководството на ГЕРБ се изля по две от националните телевизии. Последователно видяхме Цветан Цветанов, Менда Стоянова, Цвета Караянчева, Томислав Дончев. Между другото се изказаха и Кирил Ананиев и Николай Нанков. Всички в куп пееха една и съща песен. Добрите политически играчи знаят, че това масово облъчване има само една цел – да приспи народното недоволство и да ни убеди колко прекрасен живот имаме.

Референдумът от 6 ноември 2016 година показа ясно на политическата класа, че замазването на очи вече не работи. 3,5 млн. гласували, 2,5 казали категорично "Да" на трите въпроса - задължително гласуване, избор на депутатите по мажоритарна система, намаляване на субсидията от 11 на 1 лев. Факт е, че депутатите не направиха нищо, факт е, че измина една година, факт е, че имаше такива, които се опитаха да яхнат вълната на недоволството, факт е, че Слави упорства докрай и игра по законовия път. Днес обаче вече има и друг факт – народът се посъбуди и  чака... Народното недоволство се засилва и точно като спящ вулкан може всеки момент да изригне. Даже червеният Асланов го призна.

 Слави се утвърди безспорно вече като коректив на властта и точно това  плаши всички - и онези отгоре, които властват, и онези отдолу, които са нещо като опозиция... Плаши всички. Защото е праволинеен, принципен и се е доказал като родолюбец.

Какви ще са следващите му стъпки само той може да каже. Но едно е сигурно - българският народ, всички ние не забравяме Слави. Той отдавна не е сам.

И когато дойде времето и той реши, ще го докажем. Заедно.

Резултат с изображение за Слави се среща с

Вижте и други материали по темата:

Над 3 млн. българи поискаха радикална промяна в избирателната система

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

9-те манипулации за Слави Трифонов, изфабрикувани от машината за лъжи

Уважете гласа ни, за да не ви пометем!

 

 

 

 

 

 


46465