Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Хвърляй прах в очите...
Хвърляй прах в очите

Хвърляй прах в очитеИнформационен сайт "ДНЕС"

  

Хвърляй прах в очите на народа, пък каквото стане. На тоя Бай Ганьовски принцип ГЕРБ избутаха три мандата. Писне някое съсловие – и хоп, Бойко отпусне, милион-два, че и повече от нашите данъци. Па се изтупани пред камерите и вземе че се похвали колко много добрини е сътворил.

Общо взето, той от години така си търгува с нашите пари и се изявява като едноличен търговец на фирма България. Или собственик на банка, която раздава пари на калпак.

Иначе, „голямото плюскане“ е ясно – евро парите. От там партийната касичка на управляващите се захранва редовно като най-големият донор е София, тъй като в столицата са най-големите проекти и инвестиции. С парите, които взимаме от ЕС вече толкова години можеше да сме малък Париж на Балканите, ако министри, зам.министри и какви ли не чиновници не източваха големите проценти (30-50%) при възлагане на поръчки. И това е ясно на всички, но е друга тема.

 

Премиерът: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата


Сега да се фиксираме върху методите на психолога Бойко Борисов. Малко известен факт е, че министър-председателят ни е „доктор по психология“. И това не е виц. През 1990 година му е присъдена научната степен „кандидат на физкултурните науки“, която след 1995 г. се приравнява на... „доктор по психология“. Та този психолог намери деликатно решение на още един наболял проблем, който къкри и чака да изкипи за сетен път – недоволните полицаи. Последният им протест беше лятото, тогава се заканиха, че пак ще излязат, ако не им се увеличи възнаграждението за нощен труд. И както си призна Менда Стоянова – „хората мразят ГЕРБ“, а... Бойко мрази да го мразят, еле пък такова голямо съсловие като служителите на МВР. Затова той хвърля едни 150 милиона, докато вътрешният министър измънква, че не е ясно с колко ще се повишат допълнителните възнаграждения на полицаите.

 

Лекари от Александровска болница излизат на протест заради "ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти"

 

Другият фронт, който успя да спаси Борисов е медиците – огромно съсловие, с което управляващите се гаврят дълги години. То не беше рамков договор, то не бяха клинични пътеки, но все за здравните работници пари няма и недостигат. В бюджета на НЗОК за следващата година са предвидени 4,7 млрд. лева приходи и трансфери, но от проектобюджета не става ясно как правителството смята да изпълни препоръките на Световната банка за намаляване на дела на доплащанията, които гражданите правят за медицински услуги.

Стигна се дотам, че лекарите от „Александровска“ излизат на протест не за заплати, а за елементарни условия на работа, за базисни удобства и на болните, и на медицинския персонал. Те искат и ремонт на няколко клиники в болницата, които са пред разпад.

 


Страхлив Бойко, по негов си тертип, благосклонно хвърля 300 хиляди за ремонт на алергологията в болницата. Само че лекарите толкова много са ги лъгали, особено през последните десет години, че вече са имунизирани срещу „прах в очите“. Категорични са – протест до дупка.

Полицаи, лекари, учители, военни, работници… всички се варим в един казан, а 240 дявола всекидневно подклаждат огъня и ни хвърлят прах в очите, белким притъпят болката. Затова търпението ни трябва да има край, иначе – краят на всичко и всички е близо. 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бойко – премиерът, който изгони народа си (Обновен)

Борисов се хвали: Папата хареса моите магистрали

Хвалбите на Борисов пропаднаха: Ето точно какво казват кредитните агенции за него!

След хвалбите в ”Шоуто на Слави”, премиерът продължи с тях и във фейсбук 

По следите на дисертацията на д-р Борисов. По какво е доктор премиерът

Бойко Борисов - по Пантофи с Велева

 

Борисов към Камерън: Три папи са ме галили по главата

 

Борисов среща "тулуп" и хока журналистите


 

Борели корупцията? ПЪЛНА ИЗМАМА и ПРАХ В ОЧИТЕ! Удрят само хора извън ГЕРБ!

 

 

 

 


116532