Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И 15 декември дойде....
И 15 декември дойде. Народът иска своята СПРАВЕДЛИВОСТ!

И 15 декември дойде. Народът иска своята СПРАВЕДЛИВОСТ!Коментар на Любомир Момчев – доброволец на референдума на „Шоуто на Слави“ от Горна Оряховица

На 15 декември ще се навършат точно шест месеца от 15 юни, деня в който по предварително начертан план и ясно зададена схема бе предумишлено и организирано отхвърлен т.нар. законопроект на ГЕРБ за изпълнение решенията от референдума, проведен на 6 ноември 2016 г.

Спомняте ли си този ден? Именно тогава и управляващи, и опозиция удариха звучен шамар на българския народ. Те ни се подиграха на нас, на Слави, на Инициативния комитет, на цяла България! Показаха ни червен картон, изсмяха ни се вулгарно и цинично, без капка срам, без грам угризение. Оказа се, че желанията на 2,5 млн. българи, изразени на Националния референдум от 6 ноември, са без значение и за властта, и за онези 240 депутати на площад „Народно събрание“.

ГЕРБ направиха жалък опит да ни замажат очите. Подготвиха законопроект, който противоречеше на Конституцията и дори да беше приет само след няколко месеца щеше да престане да съществува. В текстовете нямаше нито задължителната оценка на въздействието, нито се уточняваше как точно ще се проведе гласуването за столовете на депутатите.

Междувременно Мая Манолова и Тошко Йорданов внесоха в парламента предложение, което отговаряше на 100 % на народната воля, но въпреки това бе оставено да почива някъде из архивите и така бе елегантно отстранено от вездесъщите герберски корифеи, с мотива, че тяхното е по-изпипано и ще мине в пленарна зала. Безсрамна лъжа!

Присмивайки се на суверена и неговия глас за промяна, депутатите скандално изимитираха желание за въвеждане на избор на народни представители по мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство.

Всъщност целият този омерзителен водевил беше една имитация натъпкана с лицемерие и лъжи само и само за да отмъкнат партиите и най-вече ГЕРБ по някой и друг глас от хората на проведените през м. март предсрочни избори.

Пошъл театър, в който управляващи и опозиция трябваше да изиграят своята поредна сценка за пред нас – публиката, която и от време на време участва на избори и им е необходима, за да гласува. Този път пиеската за пред народа се изнесе като фалшива пречка: „преначертаването на изборната карта на България с 240 едномандатни района“. Такъв филм и проблем нямаше! Нямаше и как да има! И никакви пречки нямаше за нищо! Просто нямаше нито желание, нито намерение, нито убеденост за приемане решенията на мнозинството български граждани от 6 ноември 2016 г.

Арогантен цирк!

По предварителен и уговорен сценарий в пленарната зала гласуваха 220 депутати, "за" бяха 98 от ГЕРБ, Воля и един независим, а против – 121 от БСП, Обединени патриоти и ДПС. Депутатите - пешки по шахматната дъска бяха подредени както досущ фигурки.

Гротескно, пошло, срамно.

На всички отдавна ни е ясно, че ГЕРБ, Борисов и тяхната сателитно-договорена опозиция, заедно с всичките им подопечни мишки и мишоци в парламента вкупом до един са против гражданите на България! На нас също отдавна до болка ни е ясно, че безкрайните им игри и заигравания с референдума и гласувалите с "ДА" милиони наши сънародници е предварително подготвена схема – лъжлива и срамна, опръскана с мръсотия и оцапана с лицемерие и лъжи!

И всичко това е толкова силно, толкова до болка обидно...!

Защото две години и Слави Трифонов, и Инициативният комитет бранят референдума, съобразявайки се напълно и докрай със законите и нормите в страната! А всъщност се оказа, че точно тези същите ковачи на същите тези закони не ги спазват, погазват ги и не се съобразяват с тях! И се изплюват долно и цинично в очите народа си! Брутално.

Сега пак тези същите депутати могат да ни се реваншират. В правилника на Народното събрание, чл. 82, ал. 1 се казва – Законопроект, който е отхвърлен на първо гласуване, може да бъде внесен и разгледан повторно само след съществени промени в основните му положения, което се отразява в мотивите, и не по-рано от три месеца след отхвърлянето му. Повече от ясно.

След 15 септември т.нар. ни народни избраници ако имаха воля и желание можеха да внесат поправения си законопроект и да го гласуват така, както пожела българският народ. Така, както е справедливо. На 15 декември изминават два пъти по три месеца от позорния акт на депутатите от 15 юни. Изминава и времето, в което те можеха да гласуват отново референдума, така както им разрешава гласуваният от тях самите правилник за работа и дейност на НС. Това бе периодът, в който вместо да се занимават с увеличението на заплатите си, вместо да се чудят колко дълга да им е ваканцията и ще имат или не кворум, "депутатите“ можеха да направят крачка към демокрацията. Уви! Чувате ли някой да говори за референдума днес? ГЕРБ? БСП? ДПС? Патриоти? Воля? Те мълчат! И привидно се карат. Докато държавата се разграбва, докато престъпниците царуват, докато всичко около нас се разпада, в името на тяхното благоденствие.

Неуважаеми депутати, ние не сме забравили за референдума на „Шоуто на Слави“. Нашият референдум! Референдумът, на който пряко упражнихме властта си. Пряко изразихме волята си. А вие политиците ни доказахте, че не живеем в демократична и нормална държава! Нека бъде ясно: Не можете така лесно да прескочите 3,5 млн. гласували на 6 ноември. 3,5 млн. глосоподаватели се произнесоха ясно и категорично и вие трябва да се съобразите с тази воля и решенията на хората! Рано или късно и това ще се случи!

Защото народът иска своята СПРАВЕДЛИВОСТ! Чака я. И рано или късно ще си я потърси... И ще я намери!

 

Вижте коментари на „ДНЕС“ по темата:

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  Битката за България продължава!

ДНЕС в десет изречения: Стига спахме, българи, проспахме си живота?!

Защо Слави говори със студентите?

Слави Трифонов в Лондон: Справедливостта в България е дефицит! Ще направя, каквото е необходимо. Политическа партия е най-малкото...

Марешки - новото мъркащо коте на Борисов изведнъж се загрижи за партийните субсидии! Защо сега и защо така?

ДНЕС в десет изречения: Истината е по-ценна от всяко управление

Социологическите идиоти, а къде са дебилите?

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  НЕуважаеми политици, защо забравихте нашия законопроект?

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  Движение "ДНЕС" от години води битка за изборните права на гражданите и референдума!

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  Движение „ДНЕС“ настоява Мая Манолова да се включи в промяната на изборното законодателство

Парламент или... парлама?

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  Движение "ДНЕС" подкрепя доброволеца Орлин Тодоров за промяна на Закона за референдумите

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  Палете гуменките, Слави е тръгнал...

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  България иска своята справедливост! (ОБНОВЕН)

След срещата на Слави в Свищов, или за голямото нещастие на медиите

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА - МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!  6.11.2016 г. – ЕДНА ГОДИНА ИЗМИНА!  А СЕГА СЛАВИ И НАРОД ЗАЕДНО И НАПРЕД! (ОБНОВЕН)

Напред, Слави! България е с теб!

Гафове много - опозиция малко


45860