Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И без играч номер 2 ...
И без играч номер 2 - Цецо Цв., мачът е същият. Гледан е.

И без играч номер 2 - Цецо Цв., мачът е същият. Гледан е.Коментар Виктор Верин 

Информационен сайт ДНЕС 

 

В неделя се състоя пленум по стар комунистически тертип – клишета, поздравления, единодушие..., преклонение, ръкопляскания и свистяща тишина при разнообразно-непринудената реч на първия наш партиен и държавен ръководител. Обученият от Тато и Царя, Борисов събра послушните играчи от цяла страна. Пионките, които изпълняват безропотно нарежданията на висшия тръст на ГЕРБ.

На тази среща стана официално ясно, че едната половина от официалния тръст „Боко &Цецо“ си заминава. Лявото полукълбо, което отговаря за логистиката, покупко-продажбите и изборните далавери атрофира. Стратегът, стълбът, таткото на ГЕРБ умря. А екзекуторът бе майката на политическата партия – Борисов. Точно така, Бойко публично унижи Цветан Цветанов, и то пред всичките им деца. А те ръкопляскаха... Макар и някои със скрити сълзи.

 

Свързано изображение

Бойко Борисов

 

Защо се случва тази пародия? Защо точно сега? 

Официалната версия изложена от Борисов е аферата „Апартаментгейт“. О, какъв шок! Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията, придобил от "Артекс" апартамент в кв. "Изток" от 315 кв.м, личен асансьор и гараж за две коли – по 627 евро на кв.м.

 

Лично собственикът на фирма „Артекс инженеринг” Пламен Мирянов е предложил луксозния апартамент на Цветан Цветанов в кв. Изток в София

 

И по тази причина да разкара съратник от 15 години? Не мисля. Дори и да калкулираме скандалите около предишните 6 апартамента на Цветанов, то пак нещо не се връзва в играта.

Да вярно, изгърмяха и други приближени на властта покрай тази имотна лакомия, но Цветанов е един. Единствен и непреодолим. И респективно трудно заменим. Затова логиката ни отвежда до по-дълбоки рани. Може би Цецко е нагазил в бизнес сфери без да пита шефа, или е искал да измести самия шеф. Второто е смъртен грях, който се наказва с публична екзекуция пред близо 1200 делегати. Въпреки мимикрията с привидно добрия тон на раздяла и седенето един до друг, е отдавна ясно – напрежение има. За да сравни Бойко, Цветанов с Лютви Местан и Жан Виденов означава, че разривът е факт.

Доказан отдавна метод на застрашения лидер е да отстрани проблема. Защото страх лозе пази. А премиерът има поводи да е страхлив, защото половинката му беше човекът, който е организирал структурите на ГЕРБ, този на чийто гръб тежат победите на всички спечелени избори, бившият милиционер, който „държи“ силовите структури и много бизнеси в страната, притежава и немалко информация за мнозина..., за Борисов също.

Идат местни избори, и въпросът „А сега накъде?“ виси като Дамоклев меч над Борисов. Защото ситуацията на герберите никак не е розова

Дали ще е достатъчна ПР кампанията му с карането на джипката и отърваването от лошите в ГЕРБ – 6 оставки се хвърлиха около „Апартаментгейт“. И дали жертвоприношението, което извършва в името на „прозрачността“, ще му донесе допълнителни дивиденти или напротив, това е изключително мъгляво към момента?! „Елиминирането“ на Цветанов, неоторизирането на нов отговорник за структурите по места и поемането от Борисов на цялата власт и проблеми в ГЕРБ е нож не с 2, а с 5 остриета. Едно от които, може и да е смъртоносно... Въпреки, че народът вече е обучен и зорлем приучен от все изливащата се медийна пропаганда: Бойко не греши, подвеждат го хора, на които се е доверил. И затова – вождът е винаги прав..., дори и когато греши!

От друга страна, всъщност наистина аут ли е Цветанов от партията, както се изрази Борисов, сравнявайки го с Виденов и Местан? 

Тук, удачното сравнение може би е с казуса Христо Бисеров, който през 2013 година подаде оставка като зам.-председател на парламента и като депутат от ДПС.

 

Христо Бисеров

 

По всичко личи, че при днешния случай, Цветан Цветанов ще запази, макар и задкулисно ролята си в парламентарната група на ГЕРБ и сред структурите. 2/3 от депутатите и организациите по места са негови хора. Не малко министри, зам.министри и други отговорни фактори по цялата верига на властта също са сложени и кланящи се нему, макар и тайно засега. Затова и огромната зависимост и предпазлив страх на Борисов към Цветанов е напълно обяснима. Без него няма победа. Или ако има, половинчата ще е. 

След като публичната раздяла не се състоя, напротив демонстрира се близост, то основният въпрос, който виси е: Какво ли всъщност се променя!? На Цветанов вече не са му необходими публични и официални функции и власт, за да може както и досега да си остане пълноправен господар, дърпащ конците на... хилядите апаратчици, които лично е назначил или промотирал в партията. Функционери, предани само и единствено на него!

А пък и като потвърждение на всичко това и бонус му се даде –ще може да точи пари от държавата и по още един начин. Чрез НПО.

На нас засега се опитват да ни пробутват, да седим и да гледаме мача. Дали ще го приемем си е наш проблем. Засега е доста скучен, защото треньорът само вади играчи и показва картони. За да запази и спаси себе си.

За играч номер 2 жълтият картон беше за незаконното подслушване в МВР, дойде и след отказа за прилагане на СРС срещу приближен антимафиот.

 

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за цветан цветанов с подслушването

Цветан Цветанов

 

Но червеният картон дойде след  „Апартаментгейт“ и най-вече след заплахата за едноличната власт на Бойко Борисов. И чак тогава треньорът реши да извади основния си нападател. Даже заради него се създаде етична комисия, която да „следи“ другите играчи да не крадат. Оксиморон, подобен на КОНПИ! Крадци създават орган, който да ги следи... да не крадат?!

Но дали всичко това с т.нар. публична детронация на Цветанов е истина или не, както и доколко Цветан Цветанов е политически труп или пък грозният му и зловещ дух е част от поредната публична клоунада между двамата, която волю-неволю ще следва неотлъчно и до гроб Борисов..!? Е това предстои да разберем чак в края на мача! 

Затова предлагам – нека гледаме мача спокойно, и да не се вълнуваме толкова от фалшиви рокади. Отборът е същият, мачът е същият..., а и вече е гледан!

А... дали ще го догледаме… или ще решим да превключим канала...?!

 

 

Резултат с изображение за промени в ръководството на герб

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

"АПАРТАМЕНТГЕЙТ" - СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА: Покриха безчинствата на политическия клир! Цецко, Цецка, Ангелкова и още дузина управници чисти! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Ето го Цветанов, потънал в лукса на "Артекс" след оставката. Утешава се с жена си и уволнената кумица Ваня Колева! "Оставка давам, апартамент - не" (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

Любовта ръжда не хваща! >> Цветанов прави НПО. Може ли да прерасне в партия: Е, стига, пак интриги

Готов за скок >> Цветанов благодари на Бойко и останалите и се зае сьс сделката за F 16

Излиза, че проблем има само когато корумпираният е спипан

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

 


105683