Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И Борисов се снишава...
И Борисов се снишава >> Протест в Берлин срещу ограничителните мерки: Искаме си живота обратно

И Борисов се снишава >> Протест в Берлин срещу ограничителните мерки: Искаме си живота обратноСтотици души протестираха в Берлин и Щутгарт срещу загубата на права и свободи заради ограничителните мерки, които бяха въведени в борбата с новия коронавирус, предадоха Ройтерс и ДПА.

Около 1000 души протестираха в Берлин срещу въведените от правителството ограничения въпреки забраната за демонстрации. Хората викаха "Искам си живота обратно" и държаха табели с надписи като "Защитете конституционните права", "Свободата не е всичко, но без свобода всичко е нищо" и "Тате, какво е това целувка?", предаде БТА.

Протестиращите раздаваха копия от вестник със заглавие "Демократична съпротива", в който пише, че новият коронавирус е опит за завземане на власт чрез разпространяване на страх. Цитирани са 127 лекари от цял свят, които оспорват нуждата от строги ограничителни мерки.

Полицията многократно призова протестиращите да се разпръснат. Над 100 души бяха арестувани, съобщи полицията в Туитър. Демонстрантите постепенно се разотидоха.

 Протест в Берлин срещу ограничителните мерки: Искаме си живота обратно

Това беше четвъртият подобен съботен протест в Берлин.

Протест в Берлин срещу ограничителните мерки: Искаме си живота обратно

В Щутгарт между 300 и 350 души протестираха срещу загубата на правото на събиране. Това беше третата подобна демонстрация в Щутгарт. Първоначално общината забрани протеста, но решението й беше отменено от федералния Конституционен съд.

Протест в Берлин срещу ограничителните мерки: Искаме си живота обратно

По-рано този месец Конституционният съд постанови, че хората имат право да организират протести, стига да спазват правилата за социално дистанциране. Съдът беше сезиран от продемократични активисти, които смятат, че карантинните мерки нарушават свободата на събиране.

 

Източник: https://www.24chasa.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Докато у нас събиранията на граждани се санкционират в САЩ Доналд Тръмп подкрепи протестите срещу ограничителните мерки! ВИЖТЕ ВИДЕОТО >>

Свобода ли? >> Полицията арестува протестиращи пред парламента

Пандемия от коронавирус в България (2020)

Мангъров контра на Борисов: Колективният имунитет трябва да се случи, за да се преодолее зараза

Бесен на Радев, Борисов връща "текста за спекулата" за прегласуване (Видео)

Борисов да свали от джипката Горанов и Караниколов, иначе може той да слезе

Борисов вижда края и се опитва максимално да го отложи! Вече няма накъде!

Да говориш на премиера с цитати от Гьоте?! Не е прав президентът, на властта само... анимация!


124960