Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И БСП ще реши днес д...
И БСП ще реши днес да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

И БСП ще реши днес да подкрепи Мая Манолова за кмет на СофияГрадската организация на БСП се събира днес, за да издигне кандидати за местната власт. Най-много номинации за кандидат за кмет на столицата има Мая Манолова, а очакванията на социалисти са партията да подкрепи кандидатурата й. 

В отговор на въпрос на "Дневник" лидерът Корнелия Нинова обяви, че няма вариант БСП да не я подкрепя явно сега, а чак на евентуален балотаж с Йорданка Фандъкова. Тоест остават две възможности - или социалистите да подкрепят издигнатата й от инициативен комитет кандидатура, както направиха някои малки партии като ДБГ, АБВ и "Движение 21", или да издигнат свой кандидат. 

Сред номинираните за кмет на София от партийните структури са лидерът на БСП в столицата Калоян Паргов, депутатът Георги Свиленски, бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев, синът на писателя Николай Хайтов - арх. Здравец Хайтов, и професорът по архитектура Борислав Борисов - ректор на Висшето строително училище "Любен Каравелов". Те обаче или са си направили, или се очаква да си направят самоотвод. Манолова няма да присъства на конференцията. 

Ако останат двама кандидати, ще има тайно гласуване за кандидат за кмет, но това е малко вероятно, коментираха социалисти. 

 Столичните социалисти ще подредят и листата си с кандидати за общински съветници, чийто водач ще бъде лидерът на организацията Калоян Паргов. 

Кандидатурата на кмет трябва да бъде утвърдена от Националният съвет на БСП в неделя. 

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

 

 


112227