Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И Цветанов поиска ос...
И Цветанов поиска оставката на Борисов

И Цветанов поиска оставката на БорисовНе съм бил в спалнята на премиера, а снимките там не са правени от мъж, обяви бившият втори в ГЕРБ

И Цветан Цветанов поиска оставката на премиера Бойко Борисов на цялото правителство. В интервю за Би Ти Ви настоящият председател на Евро-Атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) заяви, че ситуацията в страната е изключително тежка, че има междуинституционална и междуличностна криза, което ще има тежки последици за България и във вътрешен, и във външен план.Той обяви, че ще участва в изборите - било то предсрочни или редовни, с партия, която ще се казва Републиканци за България. Тя ще се учреди на 27 септември. Според Цветанов на следващите избори ГЕРБ няма да вземе повече от 500 000 гласа, а ако нещата продължават в същия дух, гласовете може и да са по-малко.  
"Републиканци за България" е гарант за това, че страната ни няма да изгуби посоката", заяви председателят й Цветан Цветанов и уточни - на Запад. „Демократична България” имат най-подобни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма", каза още той по повод евентуални бъдещи партньори.

На въпрос дали ходи на протести, Цветан Цветанов отговори, че той лично не ходи, но негови приятели ходят. Цветанов разкри, че има опити да се спрат хора да се присъединят към негов проект. Като пример той посочи случаят с координаторът на ГЕРБ в Силистра - Тодор Тодоров. „Там има огромен страх“, заяви Цветанов, според когото е имало обаждания до Тодоров, в които е бил заплашен с включването на „държавния апарат“. Пак по неговите думи министърът на спорта Красен Кралев е събирал информация с кои хора се е срещал във Варна, за да бъдат събрани сведения за тях, така че да може да им се окаже натиск.

На въпрос на водещата дали Бойко Борисов се разделя през нощта с пистолета си, Цветанов отговори, че никога не е бил в спалнята на Бойко Борисов и не знае. Повод за въпроса бяха снимките, които се появиха в публичното пространство от спалнята на премиера в резиденцията му в Бояна. На тях се виждаше чекмедже пълно с пачки евро и кюлчета злато. Цветанов потвърди, че е бил в резиденцията, и дори си спомни, че през 2016 г. там са решавали кой да е кандидатът за президент на ГЕРБ.

 

Бившият втори в ГЕРБ каза, че снимките от спалнята не са правени от мъж, но на въпрос дали са истински, той заяви, че това трябва да каже премиерът. Цветанов допълни, че в чисто партиен аспект са били изключително близки с Борисов, но никога не е бил запознат с личния му живот. „Аз имам друга ценностна система – здраво семейство, добри приятели, зад които стоя винаги“, каза той. Въпреки всичко Цветан Цветанов заяви, че не се чувства предаден от премиера. „ Аз съм простил всичко. Обида в мен няма“, обясни още той.  В студиото на Цветанов бе показан запис как целува ръката на Бойко Борисов, което бившият втори в ГЕРБ обясни с нещо като уважително отношение към по-възрастни хора.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Кавгата в ГЕРБ прераства в раздор: Дончев и Харизанов искат да похитят ГЕРБ от Борисов. Неговият изход е да...

Политологът Васил Гарнизов: Успехите на Борисов потъват, светва тъмната страна на управлението

Кузман Илиев: С всеки ден на власт ГЕРБ ерозира и кърви

Момчето Бойко си отива за трети път и завинаги

Слави Трифонов представя реалния облик на парламента и депутатите

Георги Марков с вой като вълк на пълна месечина! >> Ако Борисов подаде оставка... погребва ГЕРБ, а Радев извършва държавна измяна!? Бойко, ела на себе си, крещи гербаджията в несвяст! ВИЖТЕ >>

Цветанов за конференцията на ГЕРБ: Ръководството губи опорни точки, действа първосигнално

Финалният трик - Борисов хем изчезва, хем остава в играта

Борисов свири сбор на актива на ГЕРБ, Протестна мрежа организира тържествено посрещане133258