Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / И какво правим?! >> ...
И какво правим?! >> Експерт: Само в София има 400 кухи фирми, които точат НОИ с болнични

И какво правим?! >> Експерт: Само в София има 400 кухи фирми, които точат НОИ с болнични"С предложението за първия болничен ден наказваме всички честни работници. Така те в периода, в който имат нужда от скъпи лекарства и изследвания, ще бъдат лишавани от средства. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по "Канал 3" Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа".

"От 2013 г. болничните дни са били 8 милиона. Към 2016 г. са били 10 млн. болнични. Измамите с болничните дни са твърде малко", каза още тя.

"Само в София са установени 400 кухи фирми, които са създадени да точат НОИ чрез болнични. И само заради това, че държавата не е спряла тези фирми, не значи, че трябва да наказва болните служители", разкри Григорова.

"Излизаме на протест. Чакаме среща между Борисов и синдикатите. Темата засяга всички български граждани", допълни още икономическият съветник.

"Управляващите угодиха на патриотите с увеличението на минималните пенсии на 250 лв. Пенсиите трябва да се преизчислят", смята тя.

"Похвална е мярката за безплатна детска градина за децата със социално слаби родители. Хубаво е те да са безплатни за всички деца, за да няма проблеми между родителите", завърши Ваня Григорова.

 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.fakti.bg/


117014