Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И патриотизмът у нас...
И патриотизмът у нас е с особени измерения

И патриотизмът у нас е с особени измеренияКоментар на Движение "ДНЕС"

 

И патриотизмът у нас е с особени измерения:

Да си патриот у нас означава да се саморазправяш с немощни бабички по границата.

Да си патриот у нас означава да се снимаш с фашистки свастики.

Да си патриот у нас означава да обещаваш 300 лв. минимална пенсия и да забравяш после след изборите. Патриотите се въздържаха за увеличаване на пенсиите

Да си патриот у нас означава да минеш през всички партии и партийки, за да се докопаш до властта и да станеш министър. Патриотичната чалга на министър Каракачанов

Да си патриот у нас означава да играеш с Бареков, да станеш благодарение на това  евродепутат... и после да го забравиш, да се отречеш.  Ангел Джамбазки: Без нас ББЦ нямаше да има 2-ма евродепутати

Да си патриот у нас вече означава и да организираш трафик на мигранти.

ВСЪЩНОСТ ДА СИ ПАТРИОТ У НАС ОЗНАЧАВА ДА СИ ПСЕВДОПАТРИОТ, ДА СИ  ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ИСТИНСКИ ПАТРИОТ, РОДОЛЮБЕЦ, БЪЛГАРИН!

Това последно проявление на родния патриотизъм успя да изненада всички ни, макар вече трудно е да се изненадаме от каквото и да било. А е изненада, защото битката с нелегалните мигранти и нелегалния трафик на мигранти са две взаимно изключващи се неща.

"Патриотичните" изненади приключват дотук, защото арестуваната за каналджийство патрЕотка Анелия Велева беше пусната от ареста, но и това вече не е изненада за никого.

Пак без никакви изненади се оказа и това, че всички задържани са изключително болни хора (с по няколко диагнози) и затова не може да бъдат оставени в ареста. Така е у нас, лудите и престъпниците си се разхождат на свобода, докато все още останалите малко нормални хора в България се чудят от кого по-напред да се пазят.

Отново, без да ни изненадва, вицепремиерът Валери Симеонов вместо да се извини за действията на протежето си, предпочете с присъщия си менторски тон да ни обясни, че "не бива по този начин да се правят внушения, че затова трябва да поеме отговорност партията. Не е редно това". Вицето на Борисов описа ареста на Велева като „нов пример в политиката“, тъй като това показвало липсата на политически чадър над кривналите от правия път. Бравус!

Изглежда всичко обаче като че ли по-скоро понамирисва на разчистване на политически сметки и не е липса на чадър, а е показване на мускули от страна на Борисов към коалиционния му партньор. А и кралят-слънце си  има резервна гума - Марешки или разбиващата му се в момента партия. Но дали Симеонов го осъзнава? Пък и напоследък и нервите на Борисов започват да дават фира... Но дали Симеонов и това  осъзнава... или е забравил вече  водевила с т.нар. Реформаторски блок?!?

Светът е голям и Марешки го дебнат отвсякъде, най-вече бате Бойко

На един юмрук разстояние

Другарко Нинова, сбогувайте се с парламента

И какво ще се случи с мажоритарния вот сега? Май пак ни пускат по пързалката

Власт и опозиция стиснаха ръце, но не срещу бедността, а за „оползотворяване“ председателството ни в ЕС


32243