Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

И пред българския казан в политическия ад няма пазач*

И пред българския казан в политическия ад няма пазач*Искрено съм учуден от реакциите на хората по повод на учредянането на една нова партия. Партия, която се създава, не че на някой му се занимава с българска политика и иска да седне на топло в парламента, а защото така просто не може, а и не трябва да се живее в България. Партия, чиято единствена идея е да се бори със статуквото и да промени системата. Дали ще успее, дали пътя, по който ще тръгне, е правилният - това времето ще покаже.
Но, да се върнем към обществените реакции. Нормално е цялата червено-розова пасмина от БСП и производни да скърца със зъби и да плюе по създаващата се политическа формация. Та тя издърпва килимчето под краката на вечно управляващите комунисти, като обезмисля израза "за да падне от власт Борисов, съм склонен да гласувам за Левицата". Така на мястото на всяка преселила се във вечните червени полета баба няма да дойдат двама-трима разочаровани от сегашното управление.

 

Нормално е управляващите от ГЕРБ да скачат като вуду магьосник около жертвен огън и да впрягат всички подчинени им медии да храчат и да се присмиват в стил "това е несериозно, ние сме хората, които знаем и можем" - в желанието си да продължат хегемонията на корупционното си управление, без грам мисъл за обикновения човек, живеещ в България. Услужливи ПР-и и медии, викнаха в един глас: "Това е чалга - това е основата на чалга културата". На всички тях им припари, защото след някой друг апартамент, някоя друга тераса и тежката зим , която ни очаква с повишена цена на ток и парно, а вече и на свинско, народът може да излезе на улицата, подтикнат именно от тази партия.

  

 
Уважаеми управляващи, ние, нормалните и интелигентни хор , знаем какво е чалга културата. Разликата между вашето управление и управлението на една европейска държава е като разликата между "Тигре-тигре" и "Йовано, Йованке". Престъпността и корупцията е в основата на чалга културата. Чувството за безнаказаност на престъпници и корумпирани политици породи това унищожително за обществото ни и пагубно за децата ни явление.

 

Но най-учуден оставам от реакцията на дясномислещите хора. Господин Трифонов бил простак, бил мутра, бил патерица на ГЕРБ. Интересно, от повече от 20 години го гледам по телевизията и нито един път не чух от устата му "БАЙ ХУЙ" в ефир. Вие, господа от автентичната десница, трябва да видите шанса, който ни дава тази ситуация. Разбира се, колегите от "Да, България" с основание не са доволни, защото няма да са само те представители на дясната общност, както и никога не са били, въпреки въжделенията и скритите маневри на политическия им гуру г-н Иван Костов. Дясномислещите хора у нас са много повече от 5-6%. Но не мога да приема представители на други политически формации от дясния спектър защо се подведоха по всички изредени до тук и гракнаха в един глас "ЧАЛГАР". Наричате чалгар този, който с КУ-КУ бенд през изминалите 20 години свири и пя с едни от най-известните в света рок и поп изпълнители, екипа, който написа и продуцира песента на Крисия, достигнала второ място на конкурса за деца на ЕВРОВИЗИЯ. "Стига глупости" , както се казва в една известна телевизионна реклама.

 

Приятели, аз мисля, че трябва да подкрепим шанса за разбиване на статуквото - в противен случай ГЕРБ и БСП ще управляват до второ пришествие. Нека да помогнем с каквото можем, с нашия политически и експертен опит, с това че познаваме скритите правила, на българския политически живот. Вярвам, че след време България , ще е едно по- добро място. Искрено се надявам, че този път не греша.
 
Автор: Цветан Манчев, председател на БДС "Радикали"

 

Източник: https://www.actualno.com/


109821