Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И жегата не му проща...
И жегата не му прощава! >> Какви ги наговори Борисов само за ден в Туркменистан (видео)

И жегата не му прощава! >> Какви ги наговори Борисов само за ден в Туркменистан (видео)Във втория ден от посещението си в Туркменистан премиерът Бойко Борисов сътвори колекция от словесни бисери, които не попаднаха в прессъобщенията, публикувани на gov.bg - официалната страница на българското правителство.

Видеозаписите от изказванията пред пресата обаче са запечатали риторичните постижения на Борисов, част от които публикуваме тук:

"Единственото, което съм си поискал, се'а да ми дадат един автомобил - да си го карам, да се разкарвам. Понеже виждам, че тука Ладите са подменени само с Мерцедеси. И съм се уговорил един ключ да ми оставят, искам да си разгледам, така малко да си покарам... Ми където искам в края на краищата...Не съм питал: може ли, не може ли. Ще се разходя малко, да разгледам, щото имаме вечеря с вицепремиера, така в това време..."

"Ние вече толкова много инвестиции имаме, че нямаме работници - да ги привличаме. Проблемът в България е с работната ръка в момента"

"Това, което положихме като усилия с Фолксваген и продължаваме да го полагаме (...) с добрата работа на правителството, на отделните министри ние си направихме, без да го искаме дори, огромна реклама в света..." 

"Това е като на футболния терен - излизат отборите, бият се, но това не ги кара президентите да... говоря в Европа, при нас е малко по-различно...така че му казах: Тайпи, боря се докрай. И той знае." (коментар за конкуренцията ни с Турция за завода на Фолксваген - б.р.) 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Паралелната вселена на тиквата

Инвеститорите се изнасят, той ги подпомага >> Караниколов: Готови сме да подкрепим туркменистански фирми, които искат да инвестират в България

Пак локуми >> Борисов се чуди дали може да захраним газов хъб "Балкан" от Туркменистан

А случайно в България да има проблеми? >> Борисов ще се срещне с Медведев на форум в Туркменистан

 


 

109625