Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Идват тропически 40°...
Идват тропически 40° в сряда, после до неделя - дъжд и бури

Идват тропически 40° в сряда, после до неделя - дъжд и буриНай-горещо днес беше в Сандански, където термометърът показа 38°

орещото време продължава, температурите всеки ден с малко отиват нагоре, но най-горещият ден ще е сряда, когато максималните температури ще са от 35 до 40 градуса. Това съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

По Черноморието ще е по-прохладно заради източния вятър. Температурите там ще са 30-32 градуса. Заради вятъра обаче вълнението ще се усилва и в началото на следващата седмица височината на вълните по някои плажове ще достига 1,5-2 метра.

След тропическите температури още в сряда вечерта и в нощта срещу четвъртък ще се заоблачи и ще завали. В четвъртък в Западна и Северна България ще прегърмява и превалява. По-сериозни гръмотевични бури са възможни в западните райони на страната, каза още метеорологът.

В петък и събота валежи с летен характер ще има и по Черноморието. От неделя до 22 август времето ще се стабилизира. В този период ще е сухо и горещо, но не с толкова високи температури като тези, които ни предстоят в близките няколко дни, уточни Петър Янков. Според дългосрочната прогноза през последните 5 дни от месеца ще е топло и без дъжд, но вече ще се усеща, че разгарът на истинското лято отминава.

Най-високата измерена температура у нас вчера беше в Сандански - 38 градуса, което е съвсем близко до рекордните 39 градуса. В София максималната температура беше 33 градуса. Очакват се рекордни във вторник и сряда.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Експерт посочи какво да ядем и пием в жегите

Внимание идват ! До 40 градуса и висока опасност от пожари в Кресна и около Дунава

Гръмотевични бури, градушки и , жълт код за 11 области

 

 


109577