Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Илиян Василев: Прика...
Илиян Василев: Приказката на Божков разкрива целия  фалш и бруталност на това управление

Илиян Василев: Приказката на Божков разкрива целия фалш и бруталност на това управлениеКак се държи власт? Едни 20 процента ще ни даваш и ние няма да те пипаме. Божков би могъл и да бъде по-директен, но това би било твърде прозаично. Ключовата дума е ”с един приятел”, тоест свидетел има. Нарочно вкарват закон с вратичка, като тълкуването остава за тях.

Не зная как вие гледате на това, но за мен това покрива дефиницията на ОПГ, с ясен ръководител.


Въпросът е, след като е плащал толкова години, какво се е променило?


Иначе приказката добре разкрива целия фалш на това управление и неговата дълбоко корупционна основа.


Приказката разкрива и разликата в уязвимостта на Борисов и Пеевски. Единията е реално отговорен, с власт, другия е паяк, и винаги може да каже, че е бил в Дубай.
Още нещо - вижте кои са гласували в Народното събрание поправат - това ще ви разкрие и истината за депутати, които са просто безкритични и безмълвни "печати". За това и качеството им катастрофално падна. Трябва им прости хора, които натиска бутони.


И сега един "обвиняеми", ще казват че не коментират приказки на други "обвиняеми".


Важното е че Божков им показа, че разполага с информация и доказателства, които могат да вкарат в затвора цялата ОПГ начело с Борисов. С тези откраднати пари след това че спечелят и изборите. Лошата вест е, че това може да стане само при условия че паднат от власт и имаме друга прокуратура. Но това все някога ще стане.


Но едно е ясно, изборът на жанра - комикс, за следващи разкрития, означава само едно, Божков правилно е преценил, че единственото му оръжие са медиите и общественото мнение. Прокуратурата е първа частна прокуратура на Пеевски.

Илиян Василев

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/127123