Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ИМА ТАКЪВ НАРОД! ИМА...
ИМА ТАКЪВ НАРОД! ИМА ТАКЪВ ВОДАЧ!

ИМА ТАКЪВ НАРОД! ИМА ТАКЪВ ВОДАЧ!Коментар на Десислава Любенова, последна редакция в 16:30 ч.

 

Три поредни концерт-спектакли на  Слави Трифонов и Куку-бенд тази седмица ще "разтресат" България в петък, събота и неделя. Под надслов: „Има такъв народ!“. Обещаващо. И вдъхновяващо от една страна за стотиците хиляди фенове, но може би и притесняващо от друга страна за мнозина, особено след цирка разигран от "народните ни избраници“ в четвъртък при гласуването на мажоритарния вот и последвалото писмо на Слави Трифонов, в което той слага точка на всеобщото лицемерие и зове за революция.

Идва ли буря след тежката суша...?

Краят на битката за референдума, започва войната за демокрация и справедливостта. 
3,5 млн българи срещу 240 изедници

Депутатите извършиха държавен преврат! Не живеем в демократична държава! Ще има възмездие! Слави зове за революция!

Билетите се разпродадоха за минути. Спомняте ли си някой друг български изпълнител да е правил подобно нещо? Не. Но Слави вече не е само изпълнител. Той е носител на промяната, еманация на новото. На бъдещето. На надеждата. Хората ще напълнят "Арена Армеец" не само, за да пеят, плачат и крещят с него, но и да чуят какво ще каже, да затвърдят вярата си в него, защото няма да се откаже, няма да ги предаде, ще продължи, ще се бори. Заради всички нас и България. Или както каза вчера той, по повод отхвърления от 121 депутати вот на 3 млн. българи: „Каквото повикало – такова се обадило“. Каза и още нещо - „На зла круша-зъл прът.“ Показателно, нали..?

От близо две години Слави е по-различен от това, с което българите сме свикнали да го виждаме и познаваме. Показа страна, която учуди и то приятно мнозина – не на лудеещия, опърничав, див КуКувец, който разказва вицове, шегува се и пее патриотични песни, а на гражданин, родолюбец, отговорен, напорист и милеещ за Родината. Човек, който иска ПРОМЯНА. Но спазва и върви по закона!

Референдумът се роди от Слави и неговия екип, но бе подет и прегърнат от хората. От милиони българи. Слави е силен, смел, непредвидим, но различен от всички и това ужасява мнозина... И подлудява от обич хиляди...!

Тези дни всички се надявахме, че най-накрая депутатите след почти две години увъртания и лъжи ще изпълнят онова, за което сме гласували, ще се съобразят с пряката демокрация. С народа си. Уви, не се случи. С нагло, презрително и недостойно отношение те отхвърлиха решенията от референдума като мръсна кърпичка. Същите тези депутати, избрани от нас, не се вслушаха в народния глас. Лицемерничеха. И то безобразно. Лицемерничеха най-вече т.нар. вносители от управляващата партия. Стана съвършено ясно, че промените в системата не са удобни за старите лица.  Не са удобни за статуквото. Не са удобни за вмирисалата се система  Не са удобни за никого! Това е! Затова трябва протест, натиск и то силен – натиск отвън. От всички, заедно със Слави, с неговата воля, увереност, с неговото водачество.

А интернет се оказа не добро място за организиране на протести, оказа се, че повече място за обсъждания, приказки, за псувни, за обиди и за омраза дори. Всички вече знаем колко е лесно да протестираш онлайн. Теглиш една майна на депутатите, пускаш снимка с калашник и вече се чувстваш герой. Голям, почти като Динко. Но на  маса и в интернет е лесно. Виждат те само най-близките, няма от какво да се страхуваш. И така хората "протестират", "протестират“, но в интернет или след две-три чаши ракия с две мешани салати. Когато става въпрос за истински действия обаче е по-лесно да си легнем  рано, да преброим останалите стотинки, да се скараме с жената, но не и да излезем  на улицата. Там, където наистина можем  да променим нещо. Така е, защото страх е сковал българите. Страх и отчаяние. Чувство за безпомощност. Надеждата и тя изчезва. Може би и с основание. А може би властта точно това и търси.

В началото на май Слави протестира – но сам, пред парламента, на едно столче в дъжда. Изпълни дадената дума, така както бе обещал на депутатите и на народа. Тогава, през май все още имаше надежда, макар и малка, депутатските орди да се съобразят с хората, да си намалят партийните субсидии, да приемат мажорштарното гласуване. Така както поискахме. Но е било само за заблуда. Химера.

На 4 май Слави не призова за подкрепа. Излезе сам. Символично. Така обяви още зимата. На протеста имаше  стотици хора. Отстрани изглеждаше като малобройна група. И някои наблюдатели побързаха да го определят като провал на  демокрацията. Провал на промяната. От 500 000 псуващи, от 3,5 млн. гласуващи – стотици застанаха зад мнението си.  Но всъщност обяснението е простичко, логично дори. Народът има нужда от водач. Водач - силен, уверен и решителен. Водач за бъдещето! Историята е показала, че без ярка личност, която да застане начело, революция не се прави, промяната не се случва и статуквото побеждава.

Затова и Слави трябва да заяви, да  призове, да поведе, да оглави ПРОМЯНАТА! Твърдо, ясно, категорично и смело! Това искат всички, иска го България. Дори и за статуквото ще е полезно. Да си почине, да се освежи и някакви промени със себе си дай Боже да сътвори...!

Слави бе прав да изчака. Въпреки разочарованието на мнозина, разочарование, породено основно заради желанието и очакванията за бърза промяна, за светкавични действия... Слави извървя дълъг път, постави закона над всичко и не сгреши. Защото така е редно. Така изисква демокрацията. Така трябва. За жалост политическата класа не се съобрази със закона и суверена, а и мирните действия не доведоха до промяна. Но каквото и както и да се прави, волята на суверена трябва да се спази. Това е закон. След окончателното и нагло решение на депутатите, всичко е ясно – време е за действия! Конкретни, точни, ясни. Времето отдавна дойде. Да вземем нещата в свои ръце и да доведем ПРОМЯНАТА. Самите  ние, българите. Обединени.  И заедно със Слави.

Днес в петък, събота и неделя всички очакват спектакъла на Слави.  Всички се надяват. Едни за добро, други трепкат... Всички знаят обаче, че сега е времето, че то дойде. За някои участието на Слави в следващите избори би било грешка. За милиони обаче е надежда за по-добро. Винаги има хора, които чертаят най-черните сценарии. Винаги. Но те са малцинство, единици са. Сегашната система се провали, тя се сгромоляса, толкова години не можа да се пребори със себе си и затова трябва да се промени отвътре. Незабавно.

И Слави заедно с хората... и хората заедно със Слави трябва да я променим. Заедно! Заедно с всички българи-родолюбци.

Участниците в референдума знаят, политиците знаят, България знае – ако Слави застане начело и призове, вълната ще е много, много по-голяма от тази през ноември миналата година. Не 3 млн. българи, а много повече ще застанат зад силния водач, зад обединителя. Зад ПРОМЯНАТА! ЗАЩОТО ИМА ТАКЪВ НАРОД И ВЕЧЕ ИМА ТАКЪВ ВОДАЧ!

Снимка-колаж: blife.eu

Вижте и други материали по темата:

Иван Сотиров от "100 % мажоритарен вот” пред „ДНЕС“: Въвеждането на мажоритарна система е революция срещу статуквото!

Търпението ни свърши. Времето за боклука отдавна дойде

Пошлият цирк на статуквото

Лъжите на ГЕРБ продължават. Ще си спомни ли Цветанов за обещанието? Уважаеми зрители, спите ли?

Конституционен с(м)ъд

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО!

И какво ще се случи с мажоритарния вот сега? Май пак ни пускат по пързалката

ДПС очаквано каза "НЕ" на референдума и презря 3,5 млн. българи! 
Опциите пред ГЕРБ за приемане от НС на техния законопроект се "стесняват", но те тъкмо това и търсят..., за удобно оправдание!

Двата големи препъникамъка пред референдума

Наглостта на българския съд - 27 години държава без наказани..., без капка справедливост29567