Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Има такъв премиер…...
Има такъв премиер…

Има такъв премиер…Коментар на Ани Алашка

 

Бойко Борисов от 2001 г. вече над 15 години ни управлява (от различни управленски позиции), но не спира да ни изумява със способността си да генерира огромно количество „бисери“ за единица време – умение, достойно за „Гинес“. И в последните  си медийни изяви не измени на народняшкия си стил, а основната тема на разсъжденията му беше значението на думата „кум“  и има ли тя почва у нас.

Според многоуважаемия ни премиер, в днешно време тази дума вече нямала значението, което е имала едно време, а кумуването било един формален акт на поставяне на подпис с цел узаконяване на нечий брак. Кумът и младоженците вече не си били така близки, както е било някога. Той самият станал по неволя кум на дългогодишната си пиарка Севделина Арнаудова, защото това било нейното условие да узакони връзката си, за което пък настоявал Борисов. „Насилих ги да се оженят и си платих това с подписа. И други съм оженил много такива”, все така народняшки обяснява Борисов. Тъй де, в днешно време да си кум не носи никаква обвързаност, камо ли конфликт на интереси, когато иде реч за разпределение на политически и/или финансови порции. Завалията, как са го вкарали в беля… Сега нищо чудно да му се наложи да обяснява защо е в сватовски отношения с един от най-доверените си хора във властта.

Ама, те съвокупленията сред властта си били съвсем нормално нещо, тъй като на много места млади хора, които влязоха в ГЕРБ, впоследствие се сприятелиха, създадоха семейства и деца. Нормално е с най-близките си и да работиш, и съответно да ги поканиш, ако се жениш, да сложиш подписа“.

Иначе, в ГЕРБ много държали на борбата с шуробаджанащината и дори финансовият министър Владислав Горанов направил лична жертва, като уволнил жена си от Министерството на финансите, за да няма конфликт на интереси. Сега тя седи вкъщи, киселее, нервира се, сърди се, продължава с обясненията Борисов. Е, как да не го разбере човек?! Как да не му влезе в положението?!

Не един и два бяха премиерски бисери на пресконференцията в сряда , затова е безпредметно да ги цитираме и обсъждаме един по един, защото има много по-съществени въпроси, възникващи около поредното словоблудство Борисово.

Един такъв въпрос е защо изобщо се стигна до размишленията на тема „кум“. И какво стои в основата на айсберга около т.нар. кумгейт? Дали пък не ставаме свидетели на вътрешнопартийно ритане по кокалчетата, разместване на пластовете и борба за надмощие между центровете на власт в самата партия ГЕРБ? И слепите могат да видят, че противоборството „Борисов – Цветанов“ се засилва с всеки изминал ден, особено като се отчете наближаването на местните избори. А всички знаем, че Цветанов е силен по време на избори. Затова Цветанов от сега започва да помпа мускули и да разчиства оборите по места. Днес – в Хасково, утре – в други градове. А на Борисов му остава само да обяснява кой кум, кой сват и кой на булката брат.

Друг любопитен въпрос е защо продължаваме да слушаме всичко това, задавайки си въпроса смешно ли ни е, или ни е тъжно. Защото огромната част от  слушателите и зрителите  неминуемо са си казали на ум или на глас: „Боже, този човек ни представлява пред света!“… Защо не спираме да се червим, а след това под строй отиваме да гласуваме за същия този човек? Докога ще се веселим на просташките му смешки, изумително напомнящи тези на Тодор Живков? Впрочем, Живков беше министър-председател 18 години, а Борисов до момента премиерства общо 8 години, но като прибавим времето, в което беше гл. секретар на МВР и "оправяше“ престъпността, като прибавим и кметстването му в София, където "почисти и подреди" столицата, си стават баш 18 години властване и то яко властване и яка разсипия на поразия. Нима сме си поставили някаква национална цел и него да търпим 18 години, та да го натирим от властта? Някой някога беше казал, че единственият извод, който може да се направи от човешката история е, че човечеството не си прави никакви изводи от собствената си история. Е, ние определено не си правим изводи, дори от най-новата си история, а какво остава за по-надалеч.

Нищо! Нали сега ни е смешно. Или може би не?... Вече.

 

Вижте и други материали по темата:

Вижте пътя на Бойко Борисов във властта досега. Какво свършиха двете му правителства (Снимки)

Бойко Борисов е новият кмет на София

При кабинета "Борисов 1" КТБ се превърна в пирамида, убеден ковчежникът на Орешарски

Борисов превръща България във финансова пирамида

КАБИНЕТЪТ "БОРИСОВ 2": Как управляваше правителството? (ВИДЕО)

Уникално! Топ селекция бисери на Бойко Борисов - България

Бисери на Бойко Борисов

Поредните "бисери" на Бойко Борисов

Цветанов пали, Борисов гаси

В БСП имали сценарий за разкол между Цветанов и Борисов

ГЕРБ бламира Борисов! Цветанов остави Добрев в парламента!

Шефе, това не е CNN, а Cartoon network

За кого референдумът е "атака срещу държавността"?

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА!

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

Борисов - шутът в цирка, наречен "България в Европа“


37901