Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Имиджът на наглостта...
Имиджът на наглостта

Имиджът на наглосттаНаскоро мой близък ми каза следното: "Уморих се да ги следя вече. По 1 скандал на седмица или няколко дни, добре, но по няколко скандала на ден ...".

И се замислих колко е прав всъщност. Аз също се уморих – защото на ден виждам скандалите, които удобно се премълчават или парфюмират от големите телевизии, тъй като собствениците им са пряко свързани в бизнеса си с тези, които ги сътворяват. 

Да вземем най-пресният пример – прословутата вече Национална многопрофилна детска болница. Вчера, 21 май, пред Комисията по здравеопазването в парламента здравният министър Кирил Ананиев, който преправи повече свои заповеди за противоепидемични мерки от 2 месеца насам, отколкото пъти си смени сакото, не си преправи позицията. По-важното – не каза колко струва да се правят обследвания, поправки и изменения на 40-годишния строеж до Александровска болница и колко би струвал чисто нов проект! Защо не каза мисля е ясно на всички! На мен обаче не ми е ясно как на толкова много хора не им пука – та това е за нашите деца бе, тулупи заспали и мисирки пребозали! Никой няма гаранция, че недай Боже, няма да му потрябва тази болница за най-скъпото в живота – и тогава ще иска ли най-доброто и като не го получи, ще се сети ли за Вечната Амбър Ананиев, който циркулира в правителство след правителство на номенклатурен принцип? Ще се сети ли как обясняваше колко невероятно по-добре е да правиш нещо върху 40-годишно брулено здраво от времето скеле? Късно ще е обаче! Само това да беше, с мед да ги намажеш – но не е. Владислав Горанов и увъртанията му правил ли е бизнес услуги на Васил Божков и на каква цена са също толкова скандални и също толкова нищо не се случва. 

Приказките как ЕС не ни наблюдава за съдебната система и липсата на присъда за корупция само подсилват ефекта от скандала с Горанов – грънци не ни наблюдава, пише го директно в официални доклади, специално преведени на български език и качени на сайта на Европейската комисия! Лошото е, че с приказки само не става, а Брюксел отдавна влезе в криза и няма силата да осъществи принуда – трябва да пази себе си първо, защото много недоволни се навъдиха в ЕС, много натиск има и отвън. Но пък Делян Пеевски мисли за доброто на народа – ето, поиска по-ниско ДДС за детски храни, памперси и къмпинги! Не му го приемат обаче в парламента – явно им повече такова дарение. Чудно защо ли, едно повече, едно по-малко, голяма работа – имидж трябва да се трупа, най-големият дарител да стане най-гигантският дарител! Майтап бе, Уили, ако не сте схванали – че в днешно време все повече не схващат! А Домусчиев ТВ дълги години здраве да му дава - Божков ТВ като още не ще ... Въобще - Варненско езеро! Тече под водата здраво кафявото и все изплува, но не ни мирише!

 

Автор: Ивайло АчевИзточник: Actualno.com

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Слагай маската, братко, слагай я, бе!

Бойко ту изчезва..., ту с трясък се явява? Действа напосоки, или нови избори крои...

Да ви страхувам аз, да ви страхувам...

ДНЕС в 10 ИЗРЕЧЕНИЯ: Двойният аршин на Борисов126446