Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Инфраструктурата е П...
Инфраструктурата е Проблем №1 според великотърновци

Инфраструктурата е Проблем №1 според великотърновци37% от гласувалите 1481 души в анкетата на гражданско сдружение ДНЕС „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община” посочват инфраструктурата като най-значим проблем за региона. 25,25%  от жителите смятат за проблем организацията на движението и паркирането във Велико Търново. За отваряне на обществени тоалетни настояват 16,68% от участвалите в проучването, а за повишаване на енергийната ефективност на старите многофамилни жилища и облагородяване на междублоковите пространства се обявяват 10,73%. За 5,53% основен проблем е приемането на Общия устройствен план, а за 4,81% - безработицата.


Данните бяха изнесени от общинския координатор на ДНЕС д-р Христо Георгиев. Да чуят резултатите бяха поканени и народните представители от региона. Срещата уважи единствен Бойко Великов от Коалиция за България.

 

Според областния координатор Мартин Карагеоргиев изпълнението на три проекта може да доведе до подобряване на инфраструктурата. Това са изграждане на високоскоростния път Свиленград – Русе, отсечката Павликени – Полски Тръмбеш и намиране на концесионер за летището в Горна Оряховица.

 

„Усилия за намиране на инвеститор, концесионер за летище Горна Оряховица трябва да се положат, защото това е един от стратегическите проблеми на региона”, каза Бойко Великов.  По думите му само обединените усилия на народните представители от региона могат да доведат до постигане на приоритетите. Депутатът се ангажира да внесе питане за аеропорта по време на парламентарен контрол.

 

Радио "Велико Търново"

 


927