Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ИПБ: Поредно политич...
ИПБ: Поредно политическо безумие-1000 лв. курс за шофьори

ИПБ: Поредно политическо безумие-1000 лв. курс за шофьориУважаеми сънародници, само две седмици след като Института за пътна безопасност постави диагнозата на транспортната ни система „ Алчност, безотговорност, некомпетентност“ българските политици потвърдиха диагнозата. Няколко месец преди изборите политиците отново решиха да сурвакат народа си. Това пишат до медиите от Института за пътна безопасност. От организацията уточняват:

 

  Работна група, начело с Държавната агенция за пътна безопасност, Министерство на Транспорта и Министерство на образованието и науката взе поредното безумно решение да вдигне цената на шофьорските курсове на повече от 1000 лева. Решението да се увеличат практическите часове за обучение на кандидат-шофьорите, без промяна на методиката за обучение, без промяна на корупционната среда, без промяна на изискванията към учебните центрове показва безсилието на политическата класа да реши един от най-тежките проблеми на нашето общество.

 

Алчността и безотговорността на нашите политици винаги водят до решения, в които накрая народът плаща цената. В случая цената е нашият живот. Всеки път, когато настъпи криза в управлението на пътната безопасност, се повишават глобите, наказанията, сега и цената на шофьорските курсове, но резултатът на всички ни е известен.

 

Обръщаме се към може би единственият политик в България, който все още не е загубил политическия си инстинкт и държавническа реакция.

Уважаеми господин Премиер,

много скоро ще ви се наложи да се разделяте отново с некомпетентни ръководители и да обяснявате защо в сферата на пътната безопасност се вършат безумия от Ваше име и за ваша сметка, струващи живота ни. Без анализ, без широк обществен дебат, без аргументи Вашите политически представители взеха решение, за което цената ще платим ние гражданите на България.  

 

Източник: https://mobile.frognews.bg/

 

 


106072