Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Иск за 1 млн. лв. ср...
Иск за 1 млн. лв. срещу Елена Йончева за

Иск за 1 млн. лв. срещу Елена Йончева за "къщата на Борисов в Барселона"Един милион лева - за толкова е гражданският иск, заведен в Софийския градски съд срещу Елена Йончева от бизнесмена Иван Саздов, научи Клуб Z.

Делото е образувано в понеделник, макар че той е входирал искова молба на 23 май - последния работен ден преди евроизборите, на които бившата журналистка бе водач на листата на БСП и практически вече е избрана за евродепутат.

Още на 23-ти собственикът на тенис клуб „Банкя“ Иван Саздов обяви пред медии, че завежда дело срещу Йончева.

Той съди водачката на листата на БСП по станалия много "актуален" Закон за задълженията и договорите, по точно - за непозволено увреждане. Така искът - понеже е за над 25 000 лв., стартира направо от Софийски градски съд.

В исковата си молба той твърди, че е пострадал имиджът му на дългогодишен бизнесмен. 

Според "Тафик нюз" Саздов припознава клевета и набеждаване, изречени на предизборен митинг в Хасково, а после - и от ефира на бТВ, където Йончева обяви, че Саздов е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка - „Палмс Ентерпрайсиз“, в която е превел 1,7 милиона евро.

"Това е лъжа. Ще искам максималното обезщетение - търпя не само морални и здравословни щети, но и се петни доброто ми име", каза миналата седмица Саздов, цитиран от "24 часа".

Той беше ясно заявил, че ще търси "максимален размер" обезщетение.

Ищецът до вторник още не бе внесъл задължителната държавна такса от 4% или - 40 000 лв, но това едва ли ще му е проблем.

Самата Йончева неотдавна осъди Бойко Борисов по същата схема - за изказванията му, че държавата е плащала за репортажите й.

Срещу нея имаше материал в прокуратурата и от Валери Симеонов за "нещо като държавна измяна", затова че показваше оградата с Турция, твърдейки че там има огромни злоупотреби. Но прокуратурата постанови отказ за образуване. 

Затова пък я преследва по наказателно дело за пране на пари - заради съвместни тв продукции на нейната фирма с друга, ползваща пари на фалиралата КТБ.

 

 

 

Източник:https://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Скандалът "Къщата в Барселона" пак подгони Бойко Борисов! ВИЖТЕ ТУК последните разкрития >> (ОБНОВЯВА СЕ)

Елена Йончева: Внесохме в прокуратурата сигнал за Къщата в Барселона

e - vestnik: Борисов разобличен, че лъже за братовчед си. Има връзка с къщата в Барселона


100907