Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Искат от Цацаров да ...
Искат от Цацаров да направи нещо, за да има мантинела на опасния път при Своге

Искат от Цацаров да направи нещо, за да има мантинела на опасния път при СвогеОтворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров изпрати неправителствената организация Институт за пътна безопасност, ръководена от бившия шеф на КАТ Богдан Милчев. С писмото НПО-то обръща внимание, че мантинелата на участъка на пътя при Своге, където стана автобусна катастрофа с 20 жертви, още не е възстановена.

Заради липсата на мантинела имаше няколко протеста и срещи на жители на Своге с местните власти и представители на АПИ, но така и не стана ясно кой е сложил първата мантинела. Ето какво пише института:

"Минаха повече от три месеца от трагедията с двадесет загинали край гр. Своге, но все още не може да се установи кой трябва да възстанови еластичната ограда. Институтът за пътна безопасност, областният управител на София област, медиите, гражданите и други институции многократно отправяха покана към Агенция „Пътна Инфраструктура“ и община Своге да обезопасят участъка, но към момента всички се оправдават с това, че има досъдебно производство и е възможно да се извършват следствени действия на мястото. Експертите на Института смятат, че е налице обективна възможност да настъпи тежко ПТП в същия участък. Категорично считаме, че към настоящия момент няма причини еластичната ограда да не бъде възстановена, още повече, че спорният участък беше преасфалтиран", гласят заключенията на НПО-то.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

3 месеца след ужаса край Своге: Пътят е все така опасен

След дъжд качулка* >> Положиха шумяща маркировка на пътя край Своге

Бягство от отговорност* >> Шефът на АПИ: Имаме становище, че участъкът на катастрофата край Своге не е с концентрация на ПТП-та

Оцеляла от трагедията край Своге: Чу се тътен и някой каза "летим" (ВИДЕО)
83559