Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Искате шофьорска кни...
Искате шофьорска книжка без курс и листовки? Няма проблем: 1600 лева и е ваша (ОБНОВЕН)

Искате шофьорска книжка без курс и листовки? Няма проблем: 1600 лева и е ваша (ОБНОВЕН)Движение „ДНЕС“: ДЪРЖАВНА ЦЕНА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ – 1600 ЛВ.

България е страна на неограничените възможности. Няма закони, няма правила, няма ред.

Всичко може. Неграмотници и измамници стават депутати. Полувишистки с къси поли пъплят по коридорите на министерствата. Сульо, Пульо и братовчед му взимат обществени поръчки за милиони евро, бандити консултират политици, престъпници бягат и райски си живеят ..., а справедливост няма и няма....!

Закони, норми и правила, отговорните лица в нашата Държава не спазват. За етикет и морал да не говорим. 

Просто Системата ни е такава. Порочна. Убиваща. Неведнъж  се уверихме - тук у нас човешкият живот не струва. Или по-точно струва 1600 лв. Срещу тази сума може да си купиш... шофьорска книжка. Процедурата трае около седмица. И хоп държавата дава право на джигита да се качи в колата, да дерибейства и да ни трепе по пътищата.

Миналото лято ГДБОП направи акция и арестува 12 души от общо 16 изпитващи от ДАИ-София за продажба на шофьорски книжки. В момента всички те си стоят на работа... Ресорният зам.-министър на транспорта Ангел Попов, който отговаря за Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", която пък изпитва кандидат-шофьорите е даден на прокурор за измама.

И това знаем години ще се проточи и точи, докато всичко се източи и забрави.

Точно заради корупцията с продажбата на шофьорски книжки Николай Колев-Босия проведе 80-дневната си  гладна стачка. Направи своята национална саможертва, за да могат хиляди невинни българи да оцелеят.

И напук на това..., всичко изглежда е ясно: Системата продължава да работи, да убива! Срещу 1600 лева...

А докога?!?


ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

90 души започват гладна стачка в подкрепа на Босия

Гладна стачка. Ден 80-и

 

*******************************************************************************


Перфектен шофьор сте, но имате "малък" проблем - нямате книжка, а не ви се губи време с курсове, изпити по теория и кормуване. Или искате да наемете някой за шофьор, но той е неграмотен и няма шанс с листовките. Няма проблем! Достатъчни са имена, ЕГН, адрес, подпис на бял лист, няколко дни търпение, определена сума и готово: получавате напълно легална шофьорска книжка.

Оферти като описаната не са нито тайни, нито необичайни. Напротив - публикуват се толкова често в публични Фейсбук групи, че са станали тривиални - потребители ги подминават, сякаш е напълно в реда на нещата да си купиш книжка или диплома.

Попадаме на такава в публичната Фейсбук група "Търся, продавам, подарявам". Отправя я Mim Ivanova, която освен шофьорски книжки предлага и "напълно легални" дипломи за завършено образование.

Тя не е единствената търговка - регистриран като Галин предлага пълната палитра от незаконно добити документи:

Свързваме се с трети продавач, регистриран като Ivaylo Georgiev, чрез Вайбър и искаме оферта.

Представяме се за полуграмотна девойка, която за n-ти път не може да пребори листовките. Питаме колко струва шофьорска книжка, категория B и Ivaylo надлежно ни информира.

Цената за категория В е 1600 лева, процедурата отнема 7-8 дни, а документи, които вадим - пише той - "се издават директно чрез КАТ и са напълно легални".

Плащането - продължава продавачът - се извършва, след като клиентът види документа, парите се превеждат по банков път.

"За да поръчате, са необходими три имена, ЕГН, местораждане, населено място по адресна регистрация, снимка и подпис на бял лист", допълва той

Проблемът с купуването на шофьорски книжки у нас определено е много сериозен. След обявяването на гладната стачка на дисидента Николай Колев-Босия бе създадена извънредна парламентарна комисия, която да разследва сигналите за корупция в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА), която изпитва кандидат-шофьорите. 

Миналото лято ГДБОП направи акция и арестува 12 души от общо 16 изпитващи от ДАИ-София за продажба на шофьорски книжки. В момента всички те си стоят на работа. Ресорният зам.-министър на транспорта, който отговаря за ИААА, Ангел Попов е с внесен в съда обвинителен акт за измама. Прокуратурата поиска и отстраняването му от работа, но заместникът на Московски, който е известен с прякора си Геле Линейката, упорито отказва да си тръгне. Попов категорично отрича във ведомството да се продават шофьорски книжки и да има корупция.

 

Източник:https://offnews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Тебе ти е ред, кмете..., имаш пълна чаша с мед!

Личните карти - новата-стара далавера за милиони

Дебилщина... и още нещо!* >> Симеонов се заяде с Босия, прати го в рекордите на Гинес

След опита за граждански арест: Не сме "Динковци", борим се за права!

10 души пробваха граждански арест на зам.-министър (Обзор)

Поддръжници на Босия искаха да направят "граждански арест" на заместник на Московски (видео)

Новите каузи на Босия: Свобода на медиите, редуциране на 1/2 от администрацията, здрава съдебна система и уволнения наред

Босия: Робството е доброволен акт. Който не е съгласен да бъде роб, става войник. Там, където има един войник, няма робство

Николай Колев-Босия е изчезващ вид българин – неопитомен и вечно бунтуващ се.

Гладната стачка се разраства* >> Петима последователи на Босия гладуват

Караянчева и МВР шефът на крака при Босия, той отказва да спре гладната стачка (Обзор)

Прах в очите!* >> Създава се парламентарна комисия за разследване на сигналите на Босия

Босия обяви „Манифестъ“ и литературен клуб „босите“ с пробудители: Николай Марков, Веселина Томова, Ренета Инджова…!

Живот за Босия, оставка за Московски!

Босия „поканен“ в МВР със заповед на МВР министъра!


 

 

 


76532