Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Искрен Веселинов за смяната на Волен Сидеров: Не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността

Искрен Веселинов за смяната на Волен Сидеров: Не е достойно да се криеш и да бягаш от реалносттаТвърдя отговорно, че решенията на парламентарната група са абсолютно законосъобразни. Те представляват волята на мнозинството. Това каза пред журналисти в парламента Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група "Обединени патриоти".

Поводът за коментара е решението на групата от 9 юли, с което лидерът на "Атака" Волен Сидеров е отстранен от поста председател на парламентарната група. ПГ "Обединени патриоти" е с двама съпредседатели - Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от квотата на НФСБ.

Заради решението на колегите си по-рано днес "Атака" сезираха председателя на парламента Цвета Караянчева и правния отдел на парламента, и определиха решението от вторник за нелегитимно.

"Няма възможност някой да е до живот на пост, чиито задължения не изпълнява", коментира Искрен Веселинов. Той бе категоричен, че няма нарушение в Правилника за дейността на Народното събрание при избора му за съпредседател. "Не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността. Реалността е такава - мнозинството иска друго ръководство, защото иска парламентарната група да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер. Това е знак, който решително сме дали към "Атака". Надявам се те да го разберат и да подходят конструктивно, а не да се фиксират в миналото, както правят в момента", каза Искрен Веселинов.

Относно поканата от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров за политически съвет на патриотите Веселинов посочи, че не е сигурен дали Красимир Каракачанов ще е в София. Пред журналисти Валентин Касабов каза, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов няма да е в София утре.

 

Източник: https://m.novini.bg/bylgariya/politika/

 106069