Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Иван Гешев като глав...
Иван Гешев като главен прокурор би бил още по-голям слуга на олигархията

Иван Гешев като главен прокурор би бил още по-голям слуга на олигархиятаЦацаров консолидира една коалиция зад желания от него кандидат за главен прокурор, а това очевидно е Иван Гешев. По този начин ще се назначи човек, който е още по-верен слуга на олигархията.

Така лидерът на "Да, България" ("Демократична България") Христо Иванов коментира на брифинг течащата процедура по номиниране на кандидати за главен прокурор. Днес стана известно, че прокурорската колегия номинира настоящия заместник на Сотир Цацаров за поста главен прокурор.

Неслучайно номинациите са в края на юли - в мъртъв политически сезон, допълни Иванов. В следващия мандат на главния прокурор той прогнозира влошаване, работа с липса на съзнание реформа и за публичната мисия на поста, употреба на репресивната и медийната власт едновременно.

"Гражданското общество не бива да остава безразлично към този избор", подчерта Атанас Атанасов (ДСБ/"Демократична България"). По думите му изборът на главен прокурор е по-важен за Бойко Борисов от местния вот.

От "Демократична България" припомниха, че процедурата по избора завършва с указ на президента, така че този ход също ще бъде следен с повишено внимание.

 

 

Източник:https://m.offnews.bg/


107248