Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Иван Кръстев: БСП се разграничават от европейските социалисти

Иван Кръстев: БСП се разграничават от европейските социалистиСпоред социологическите проучвания, се очаква оспорвана борба между ГЕРБ и БСП на изборите за Европейски парламент. Първоначалното изваждане на Сергей Станишев от евролистата беше сигнал, че БСП се разграничават от европейските социалисти.

Това заяви пред бТВ политологът Иван Кръстев, който коментира листата на БСП за евроизборите.

 

"Чуха се гласове, че БСП иска да излезе от парламентарната група на социалистите в европарламента. Тази стратегия за редене на листата залагаше, че българското общество е разочаровано от Европейския съюз и че БСП би могла да спечели тези гласове. Г-н Енчев, който е известен критик на ЕС, е в листата”, коментира още политологът.

 

Във връзка с „Апартамент гейт” и влиянието му върху евроизборите през май, Иван Кръстев направи препратка към подобен скандал във Великобритания през 2009 г. "Той беше свързан с това, как депутатите са използвали парите, които им се дават за кампания. Част от тях бяха използвали сумите, за да направят ремонт в къщите си, други за нов телевизор. Резултатът – толкова силно недоверие към политическата класа, че това беше един от моментите, в които Великобритания тръгна към брекзит", заяви Кръстев.

 

Политологът заяви, че хората са били допълнително подразнени от факта, че замесените в скандала са обяснявали, че няма проблем. "Цялата тази арогантност на политиците доведе до това, че дори някой от тях да е прав в аргументите, които излага – никой не иска да го чуе. Основното на „Апартамент гейт” е, че заради бързата реакция на премиера Борисов, още не е ясно какво хората ще чуят. Апартаментът, колата са видими неща, които всеки човек може да си представи и те много повече дразнят хората, отколкото абстрактната търговия с влияние”, допълни политологът.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Коварният план "Нинова" катастрофира >> Станишев на 5-о място. Пълна промяна на евролистата на Нинова

Окончателно! Сергей Станишев влиза в евролистата на БСП. Класира се на пето място!

Пленумът дописа листата на Нинова с 9 имена, започва тайно гласуване96249