Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Иван Кулеков: Клюкар...
Иван Кулеков: Клюкарско любопитство, политиканстване и нито една сълза в очите

Иван Кулеков: Клюкарско любопитство, политиканстване и нито една сълза в очитеВ предаването в памет на жертвите от тежкия пътен инцидент на АМ Тракия, при който загинаха шестима души, екипът ни изказва искрени съболезнования и подкрепа към семействата на загиналите и пострадалите в тази тежка катастрофа

„Преди два дни бях на опелото на един приятел. Докато опашката с разцъфнали цветенца в ръце пристъпваше към ковчега, всички разговори, които чувах, бяха около това как точно е починал човека. В болница ли е бил или вкъщи, закъсняла ли е линейката или не е, прегледал ли го е еди кой си професор, колко пари е взел професора, а санитарките колко са искали, за какво ги даваме тези здравни вноски и т.н. Клюкарско любопитство, кръчмарско политиканстване пред ковчега и нито една сълза в очите.

Същото беше и днес. Опашката от девойките с разцъфнали микрофони в ръце, задъхано бързащи към автобуса-ковчег, говореше по своите медии само за това как хората са загинали – кола ли е блъснала автобуса или шофьорът е заспал, каква марка е била колата, ще ни глобят ли от СЕМ, ако кажем марката, шофьорката защо не е загинала, говорила ли е по телефона, ама тя ли е звъняла или на не я са се обадили, за какво катаджиите получават заплати, като не могат да предотвратят една катастрофа и т.н. Клюкарско любопитство, примесено с лешоядно грачене, кръчмарско политиканстване пред автобуса-ковчег и нито една сълза в очите.

Уважаеми зрители, днес една нелепа катастрофа отне живота на неизвестно още колко човека, други двайсетина са тежко ранени. Нека не опошляваме със своето клюкарско любопитство страданието на оживелите и смъртта на загиналите. Нека веднъж не говорим и мислим за себе си, нека не казваме „аз или близките ми можехме да бъдем на тяхно място“. Ако имаме сърце и думи за чуждата болка, да изразим състраданието си или просто да помълчим“, каза Иван Кулеков.

ВИДЕО

 

Вижте цялото предаване от 13 април 2018г г. 

 

Източник:https://www.slavishow.com/