Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Иван Сотиров: Всяка ...
Иван Сотиров: Всяка власт ражда корупция

Иван Сотиров: Всяка власт ражда корупция"Ние сме свидетели на един олигархичен модел, виждаме сливане между властта и едрия бизнес”, заяви пред bTV Иван Сотиров, бивш зам.-председател на СДС и активен поддръжник на мажоритарния вот. Двамата с Кольо Колев коментираха декларациите на политиците, подадени пред Сметната палата, според които челните позиции се заемат от Делян Пеевски и Веселин Марешки. 

„Само преди 4 години Пеевски декларираше смешни притежания, собственост и влогове и изведнъж след 4 години имаме близо 70 млн. декларирани, при положение, че той е бил депутат през това време”, коментира Колев. 

Според него не е ясно защо въобще продължават да се оповестяват тези декларации при положение, че след това нищо не се случва. „Прокуратурата седи и си трае. За какво е цялото това мероприятие?”, коментира Колев. 

„Ние имаме форма, при която има директна корупция и ще дам пример – когато аз съм политик, който от сутрин до вечер обвинява ръководителя на дадена партия в корупция, участие в престъпна група и други, и когато утре се появя като негов съветник, коалиционен партньор или депутат и спра да говоря тези неща, това не е ли корупция?”, коментира Иван Сотиров. 

По думите му смисълът на тези декларации е да се види как се използва властта. 

„Всяка власт ражда корупция, абсолютната власт ражда абсолютна корупция”, допълни Сотиров. 

България

 

Източник: https://fakti.bg/