Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Иванка Тръмп може да...
Иванка Тръмп може да замени Ники Хейли в ООН?

Иванка Тръмп може да замени Ники Хейли в ООН?Броени минути след избухването на новината, че постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли е подала оставка, се появиха множество информации, че дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка, ще поеме поста. Това пише онлайн изданието на вестник Washington Examiner, цитирано от "Фокус".

Водещата от CNN Попи Харлоу повдигна предложението поне на два пъти във вторник, като отбеляза, че който и да замени Хейли, трябва да има „силни връзки“ с депутатите от двете партии.

 

Иванка Тръмп реши да се откаже от модния си бизнес

Иванка Тръмп, дъщерята на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп, обяви че закрива компанията си за облекло, обувки и ...

Прочети повече

„Говори се, че тя и нейния съпруг искат да се върнат в Ню Йорк“, каза пък политическият анализатор на CNN Марк Престън.

Консервативният коментатор Ан Коултър, която често критикува присъствието на семейството в администрацията на Тръмп, също подкрепи назначаването на дъщерята на президента на позицията.

През ноември 2017 година The New York Times пише, че Иванка Тръмп и Джаред Къшнър обмислят сценарий, „в който Иванка Тръмп може да замени Ники Хейли като посланик в ООН, ако Хейли замени държавния секретар Рекс Тилърсън."

 

Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли подаде оставка

Американският посланик в ООН Ники Хейли е подала оставка. Тя е съобщила решението си директно на президента Доналд Тръмп, предава CNN. ...

Прочети повече

В своите коментари пред медиите в Овалния кабинет във вторник, Хейли заяви, че Иванка Тръмп, която присъства в стаята, е „страхотен приятел“.

От своя страна, дъщерята на президента похвали Хейли, която, по нейните думи, е служила на САЩ с „чест“ и се е „отличила“.

„Тя е смел реформатор“ написа Иванка в Twitter.

 

САЩ си тръгвали от Съвета по правата на човека на ООН заради други държави

Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли смята, че Русия, Китай, Куба и Египет се противопоставят на реформата на Съвета на ООН...

Прочети повече

РЕДАКТОР: ДЕНИЦА РАЙКОВА

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

 


78385