Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Изявени спортисти ще...
Изявени спортисти ще оставят своите послания за Варна в специална книга

Изявени спортисти ще оставят своите послания за Варна в специална книгаВъв връзка с титлата на Варна - Европейски град на спорта 2019г., общината ще създаде специална книга, където ще бъдат събирани пожелания за града. Едни от най-видните спортисти ще могат да се разписват както в нея, така и върху флага, който морската столица получи от Брюксел.

Първи в книгата остави своето послание най-успешният български футболист – Христо Стоичков, който написа: „Успех през 2019!". "Очаква се през този месец да се разпишат още талантливите Илиан Илиев, Йордан Йовчев, братята Калоян и Деян Иванов, Георги Глушков, които ще подарят и свои екипи, трофеи и медали на Музея на спорта в Юнашкия салон", обясни Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт".

Варна получи приза Европейски град на спорта за 2019 г. на официална церемония в Европейския парламент в края на миналата година от Жан Франческо Лупатели - президент на Федерацията на европейските столици и градове на спорта - (ACES), и Тибор Наврачич - еврокомисар по образование, култура, младежта и спорта. През новата година предстои да бъде реализирана богата програма с над 200 спортни събития.

 

Източник: https://www.actualno.com/


86481