Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ИЗМАМА >> ЦИК кориги...
ИЗМАМА >> ЦИК коригира избирателната активност за София, има разминаване от близо 100 хил. гласа

ИЗМАМА >> ЦИК коригира избирателната активност за София, има разминаване от близо 100 хил. гласаЦИК коригира избирателната активност в София. Това се случва след признанието, че заради техническа грешка има разминаване от близо 100 хил. гласоподаватели в списъците между първи и втори тур, предаде bTV.

Официалните резултати от Местните избори ще бъдат обявени до края на деня. Централната избирателна комисия ще е готова с данните в законоустановените 48 часа след края на изборния ден.

Към обяд се очакват протоколите от още 10 населени места, така че да станат общо 196. Обработката на протоколите потвърждават победителите от балотажите без изненади и обрати.

ГЕРБ остават първа политическа сила, като на втори тур те печелят девет областни града, а БСП – четири. В останалите ще управляват независими кандидати или местни коалиции.

В случай, че някоя партия поиска касиране на изборите, процедурата предвижда да се подаде жалба чрез Общинската избирателна комисия до Административния съд, компетентен да я разгледа.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

ЦИК - подлогата на властта..., една година след 14 юни 2017г.!?

Уважете гласа ни, за да не ви пометем!

Септември - последният шанс за депутатите

Време е да изправим завоите в тази държава

Когато фактите говорят, и ЦИК мълчи


116198