Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Извънредният вот е з...
Извънредният вот е за Мая, Радев и Слави

Извънредният вот е за Мая, Радев и СлавиИнформационен сайт „ДНЕС“

 

Извънредното положение, в което се намира България заради кризата с COVID-19 е и извънреден тест за българските политици. 

Кой печели и кой губи рейтинг в този момент? Последните социологически проучвания рязко контрастират с общественото мнение и настроенията в социалните мрежи. 

Затова попитахме читателите на Информационен сайт „ДНЕС“ - Кой политически лидер се ползва с вашето доверие и одобрение? 

Според 25% от участниците в анкетата ни – това е председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ - Мая Манолова. 

Бившият омбудсман продължава да нарушава конфорта на Бойко Борисов и правителството. 

Непримирима и настъпателна Манолова предупреди властта, че след кризата ще има граждански вот на недоверие, който ще се даде от обикновените хора - от регистрираните безработни, от фалиралите фирми, от обикновените хора, останали без подкрепа. 

Президентът Румен Радев печели одобрението на 21% от участниците в анкетата на „ДНЕС“. Президентските атаки и обоснованата критика към мерките на Бойко Борисов изглежда отразяват и обещественото настроение. 

Силно опозиционния тон на Слави Трифонов към премиера Борисов в последния месец и половина затвърждават традиционно високия му рейтинг – 17% одобрение. 

Мая, Радев и Слави запазват фокуса на алтернативата и в никакъв случай не са „пясъчни кули“, както се опитват да прокламират задружно социологическите агенции на хранилка. 

На въпроса ни - Кой политически лидер се ползва с вашето доверие и одобрение? – 11% от участниците гласуват за Бойко Борисов. 6% дават своя вот на доверие на Корнелия Нинова. По 5% печелят Цвета Караянчева и Красимир Каракачанов. Близо 4% се доверяват на Томислав Дончев. 

С най-ниско доверие се ползват Владислав Горанов и Веселин Марешки.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

Ние не се предаваме! Нашият водач не се предава! ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ!

Манолова: Предстои да се вдигне цената на водата и в Перник, и в другите градове

От Шипка, от българския връх дъното се вижда най-добре!

Президентът, който най-накрая осъзна, че "Съединението прави силата"

Слави Трифонов: Среден пръст - нормално за един премиер!

Слави Трифонов: Силата е в истината!

Слави с решителна крачка, очаквана от всички!

 125108