Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Йончева: Българите д...
Йончева: Българите даваме 50% от парите за здравеопазване от джобовете си, французите - 8%

Йончева: Българите даваме 50% от парите за здравеопазване от джобовете си, французите - 8%"Конституцията казва, че всички трябва да имаме достъп до качествено здравеопазване. „Борисов вади България от ЕС и по качество и достъп до здравеопазването". Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева във Враца. 

По думите й даваме 50% от джоба си за здравеопазване, в повечето европейскистрани дават 15%, а във Франция – 8%. Тя попита и как е възможно държавата да се превърне в мащеха за народа си.

 

 „Левицата има изход от тази ситуация. В Европа няма общинска болница, която да е търговско дружество. Това искаме да стане и в България”, обясни тя, цитирана от БГНЕС.

Йончева допълни, че БСП залага и на намаляване на ДДС за лекарствата. Тя заяви, че ако продължаваме така, България ще се превърне в демографска пустиня.

„И макар да си мислят, че няма кой да ги накаже, както Цветанов казва, има – народът ще ги накаже”, заключи Елена Йончева.

По думите й българите сме талантлив, смел народ и нашите сърца са революционни, а България се намира в революционна среда.

 

 „Революция се прави и с гласуване, ние можем да победим на 26-ти май с бюлетина номер 18”, заяви тя. По думите й няма режим, който ще издържи, ако народът се вдигне и каже: „Искаме свобода”.

Тя попита как може вече 12 години да сме в ЕС, а Северозападна България да се превърне в най-изоставащия регион в ЕС, след като се наливат милиарди и има политика на ЕС за субсидиране на регионите, които са по- слаби.

„Какво се случва с вашата болница с 15 млн.лв. задължения, която всеки момент ще фалира и хората няма да имат достъп до помощ?”, попита тя врачани.

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Йончева: Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает

Елена Йончева: Бандата на ГЕРБ си отива

Елена Йончева: Борисов е шеф на предизборен щаб! Мария Габриел: Той не е бил на предизборно събитие!


99497