Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Йордан Цонев за парт...
Йордан Цонев за партийните субсидии: Сега всеки да си сърба попарата от политическото поведение!

Йордан Цонев за партийните субсидии: Сега всеки да си сърба попарата от политическото поведение!Направиха се опити за консултации за субсидиите, в които ГЕРБ не участваха и при тази ситуация най-справедливо е това, което се случи в зала. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти в Народното събрание след като парламентът не прие нито предложението на управляващите за 1 лв. партийна субсидия, нито това на БСП за 8 лв. на глас, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Според него няма какво да се направи по правилник за гласуване на партийните субсидии. 

Той посочи, че може да бъде внасяно предложение след като се публикува Закона за държавния бюджет. 

"Ние многократно предупредихме, че темата за партийните субсидии е достатъчно сериозна и че по нея управляващото мнозинство обеща да предизвика консултации преди приемането на бюджета, за да се изработи справедлив механизъм за всички политически партии, за демократичния процес и да отговори на изискванията на хората. Това не беше направено, направиха се някакви опити за консултации, в които от ГЕРБ не участваха. При тази ситуация най-справедливо е това, което се случи в зала", допълни още зам.-председателят на ПГ на ДПС. 

Цонев заяви, че ДПС ще участва винаги в консултации. 

"Моделът, който беше отхвърлен е модел, предложен от ДПС в годините и отстояван от ДПС в годините и ние винаги сме стояли зад него. Едно предаване, решило да се превърне в политическа партия, проведе един неинформиран за българските граждани референдум. Сега всеки да си сърба попарата от политическото поведение", допълни още Цонев.

 

Източник: http://epicenter.bg/


118261