Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Юрий Борисов: като съм свидетел, защо ме разкарват с белезници?! Четири часа питаха: „давал ли си информация? Взимал ли си пари?“ това е сплашване за всички, които не одобряват външната политика на България!

Юрий Борисов: като съм свидетел, защо ме разкарват с белезници?! Четири часа питаха: „давал ли си информация? Взимал ли си пари?“ това е сплашване за всички, които не одобряват външната политика на България!В интервю по Нова телевизия, арестуваният вчера журналист Юрий Борисов каза, че ЧЕТИРИ ЧАСА са го разпитвали: „Получавали ли сте пари? Давате ли сте информация?“ без да предоставят НИТО ЕДИН ФАКТ, който да сочи обвинението в „шпионство“.

Безумните въпроси на „спецовете“ били свързани и с ген. Решетников – ама давали ли сте информация на Решетников?

Борисов каза, че естествено познава Решетников и са говорили за социологическо проучване, което е официално и публикувано, и ако това е шпионаж, това е безумие.

Телефонът му бил конфискуван.

Константин Малофеев го познавам на „здравей – здрасти“, но дори и да съм го познавал добре, не виждам какво лошо има в това, каза Борисов.

Той категорично заяви, че това, което се случва, е сплашване на всички, които не одобряват външната политика на България, която не води към нищо добро.

Ако почне желанието за социологически проучвания да бъде квалифицирано като шпионаж, това е много страшно!, каза още Юрий Борисов.

Като съм свидетел защо ме разкарват с белезници? В моя дом имаше четири часа обиск! Какво да търся още по съдебен път, та аз не знам какво ще правят, нека да извадят един факт!, потресен е Борисов.

По БТВ Велислава Дърева каза, че при обиска в дома на Борисов са били иззети поздравителен адрес към Движение „Русофили“, приветствие от патриарха Неофит и вестникарски дописки.

 

Източник:http://afera.bg/


112120