Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / К`во става, брат... ...
К`во става, брат... Бойко?

К`во става, брат... Бойко?Позиция на Благородка Линковска – безработна, майка на момиче в 6-ти клас, гр. Асеновград

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

Малолетната дъщеря на известния музикант Орхан Мурад - Сузанита внесе в българското музикално пространство новата си провокативна песен.

"К`во става, брат" изпята от 15-годишната ученичка е поредният шамар по обществото, а от Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД)  бяха така добри най-накрая да се самосезират.

На кадрите на новия хит облеклото на певицата по традиция е оскъдно, отново са налице туърк изпълнения и размахване на среден пръст, но навеждането към колегата ѝ за орална любов и плюенето по полицаи надмина скандалните видеа на "Луцифер и Буда" и „Строго забранено“, с което тя придоби широка популярност.

Шокиращо, и в същото време вече виждано и познато до болка! Просто наше, българско ежедневие!

Да живее простотията! "К`во става, брат" е на второ място по набиране на популярност в YouTube. Нищо изненадващо. Нищо нелогично. Това е един от ХИТОВЕТЕ в България.

Колкото по–нецензурни думи, текстове и липса на дрехи, толкова по-успешен си в родния шоубизнес. Толкова по-преуспял си и по-известен. Такава е логиката. Такава е и реалността.

Близък е и паралелът с родната ни политика – колкото по-неморален, крадлив и необразован си, толкова повече мандата имаш и толкова по на върха се качваш и по-дълго стоиш.

Социални мрежи и телевизии масово ни заливат с пошли песни и видеа, но в този момент песента на Сузанита освен всичко друго, взе че удари по болната тема - качеството на родната полиция. В края на парчето си тя се изплюва върху „обезоръжените“ органи на реда, върху държавата, върху всички нас.

Това е музиката на ученици и младежи. Това се харесва и се търси. Ударили сме дъното. Сузанита, наред с други изпълнителки като Гери-Никол, Тита и куп фолкгърли не знаят значението на думата морал. Текстът не е от значение. Важното да е пълна простотия, да са по гащи, сутиени и мрежести чорапи. А ако са скъсани - още по-добре!

Тъжно е, че така се възпитава цяло едно поколение от кифли, кучки и простачки, мачовци и баровци...

От Държавна агенция за закрила на детето щели да питат родителите на Сузанита дали са ѝ разрешили да снима непристойни сцени. Досега фолклегендата Орхан Мурад и съпругата му Шенай демонстрират пълно съгласие с поведението на наследницата си и твърдят, че тя не е по-скандална от другите имена в бранша и по друг начин не може да се пробие в България.

Тук са прави. За нещастие. Потънала ни е културата, както впрочем и цялата държава.

Как стигнахме дотам - яката дупара, хилуронът и изкуствените цици да гарантират просперитет, известност и пари?

След години на отчаяние, бедност и страх, културата е последното нещо, за което се замисляме. А държавата, която отдавна я няма, нехае ли нехае.  В момента музикантите от БНР протестират пред прозорците на Бойко Борисов за това, че с 600 лв не се живее. Това вече го е разбрала Сузанита. Ама не от уроците в училище, а от уроците на българския политически елит.

Как възпитаваме децата си и в какво се превръщат те? „Примерът“ който им се натрапва е за подражание – силиконки-компаньонки, наклани батки, шмъркане, алкохол и секс... Това бълват ли бълват музикални канали, улицата, училището дори.

"Искам да стана министърка, но на какво? Предлагайте!" Това гласи един от  постовете на Сузанита във Фейсбук. Ех, детство ли бе да го опишеш!

И съвсем накрая: "К`во става, брат"…, Бойко? Като няма хляб в държавата да има зрелища. Нали? На повече от 2 млн. крайно бедни и още толкова по-малко бедни с какво друго да им се отвлече вниманието, освен с политически циркове с Гинки и Калинки, филмови арести насред София и еднооки пирати из Министерски съвет?

Класическа музика, балет и книги, библиотеки, класически и исторически филми... Все неща твърде далеч от нашето ежедневие. Неща, които ни отнеха  управляващите. С тяхната безкрайна и безотговорна политика за отклоняване на вниманието. От сутрин до среднощ с блудкави сериали, шоу и реалити програми, лотарии и тото-игри, които народът е принуден да гледа денонощно.

Грешката не е в телевизора – дето девойчета кършат тяло като професионални стриптизьорки, дупят се и се заканват да ни счупят дисплея и панела. Грешката е в държавата и политиците, на които култура не им трябва. Умишлена грешка на политиците ни - и червени, и сини, и жълтите гербаджии, всички до един!

Грешка ще е да се оставим дефицитът на морал да бъде модерно и актуално състояние. Крещяща е неграмотността и явната простотия във всички сфери на живота ни.

Прост народ, слаба държава!

Докато чиновници оценяват науката, образованието и културата по ценоразписа за нискотарифен труд, няма как народът да бъде захранван с нещо по-различно от Сузанити, Антилопи и Газели.

В България няма хляб, няма култура, няма нищо! Но всичко е точно... нали, брат Бойко?

А дали ще продължи да бъде "точно" ще кажете вие, драги читатели! Вие имате последната дума.

 

Вижте и други материали по темата:

К`во става, сестро… Сузанита втрещи Агенцията за детето и СЕМ

Семейство "няма", а държавата къде е?* > Сузанита: Искам да стана министърка!

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

Защо политици и държава искат да сме неграмотни избиратели?

Необразован народ по-лесно се лъже