Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Кадрува ли Румен Пет...

Кадрува ли Румен Петков в МВР?



Кадрува ли бившият шеф на МВР Румен Петков в МВР? Този въпрос си задават полицаите, след като директорът на ОДМВР-Ботевград Георги Григоров беше пенсиониран след смъртоносната стрелба в Ботевград.

 

Според наши източници, малко след като смяната на Григоров била оповестена официално пред състава, Петков звъннал на телефона му. Хората, които се оказали около него казват, че политикът обяснил как не искал да се стига до там. Всички се зачудили на обаждането, особено като се има предвид, че Петков се превърна в тв звезда през последните дни по темата Владимир Пелов.

 

Именно той оповести, че гръмнатият от затворника Марио Панчев е бил информатор на МВР. Петков поиска оставката на вътрешния министър и бе категоричен, че анализът на случилото се трябва да се прави от друг шеф на МВР.Ченгетата се питат дали от сърце се е обадил на новия пенсионер или от лицемерие.


След тези действия на Румен Петков вървят залози дали няма негов човек да седне за постоянно в освободеното началническо кресло. Дори се споменава името на Георги Тотков, бивш зам.-директор в ОДМВР-София и настоящ граничар.  

 

Припомняме ви, че Румен Петков си тръгна от МВР след няколко големи публични скандала през 2008 г. Единият е свързан със срещата му с Братя Галеви на басейна "Спартак". Другият пък е за това, че от СРС-запис стана ясно как полицейски шефове по времето на Румен Петков като министър, си поръчват подаръци от мастити бизнесмени и  едновременно с това си споделят, че може така да си "лапкаме". Заради изтеклите по медиите записи се стигна и до анкетна парламентарна комисия, на която бе изслушан бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов. Той разкри за мафиотските обвързаности между видни политици и бизнесмени от сивия сектор.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Полицията идва! Моля, престъпниците да чакат на адрес!

Писмото... на техния позор!

Внимание! Милицията идва!

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...

УРА! Връщат ни мутрите!

Сами да се спасяваме, докато МВР ни пази...



66027