Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално / Как Ахмед Сюлейман о...
Как Ахмед Сюлейман от с. Крушевска надви

Как Ахмед Сюлейман от с. Крушевска надви "Виваком"?Ахмед Сюлейман, от село Крушевска е абонат на Виваком от години. В края на 2013 г. той решава да закрие телефонния си пост и посещава клиентски център на оператора. На 5 декември 2013 г. той подава едномесечно предизвестие за прекратяване на телефонния си пост и от Виваком му казват, че следващия месец трябва да върне телефонния апарат, който е ползвал. На 6 януари, т.г. Ахмед връща апарата за което получава протокол, че е върнал пълното оборудване. Поисква да си плати последната сметка, но му обясняват, че ще получи писмо и тогава ще трябва да плати. В края на месец януари получава писмо в което пише, че дължи 215,10 лв. Веднага се обръща за помощ в приемната на „ДНЕС” Кърджали. Свързвайки се с оператор на 123 на Виваком му отговорят, че сметката е пусната на 3 януари, а апаратът е върнат на 6 януари и не е отразена в системата, че ще получи друго писмо и да не се притеснява, но в началото на месец февруари т.г. започват да му звънят от колекторска фирма и да го заплашват, че трябва да плати сметката от 215,10 лв. 

Ахмед е човек на възраст и досега не е имал никакви задължения и просрочени сметки. Посещава пак приемната на „ДНЕС“ и след втори разговор с оператор 123 за негово учудване му казват, че е получил през 2003 г. два факс апарата и трябва да ги върне, затова и сумата е толкова голяма. 

С помощта на доброволците - адвокати в приемната е изготвена жалба от негово име до КРС, КЗК, КЗП и Виваком. Благодарение на тази своевременна реакция Ахмед получава писмо, че неустойките по сметката му ще бъдат сторнирани и че дължи само 5,17 лв. такса за последния месец, когато е бил абонат на Виваком.