Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Как да срещнем своят...
Как да срещнем своята Гинка в живота

Как да срещнем своята Гинка в животаКоментар на Миролюб Борисов

"Мъжът на Гинка ѝ казал да плати тока, тя не го разбрала и купила цялото ЧЕЗ", "Леля Гинка като си видяла сметката за тока и решила, че ще ѝ е по-евтино направо да си купи ЧЕЗ..." Това са само някои от многобройните шеги, родени покрай скандала около Гинка Върбакова и нейния неуспешен (но добре планиран и режисиран от властите) опит да вземе най-голямото електроразпределителното дружество. В социалните мрежи дори се роди събитие "Как да срещнем своята Гинка в живота", което ще се проведе на 10 март в сградата на ГЕРБ. Според зевзеците, решили да се изгаврят с цялата бутафория, това е семинар само за представителите на силния пол. Поканени са онези, които искат жената до тях да има достатъчно възможности, за да им направи "скромен" подарък (като ЧЕЗ например). Може би скоро ще има и друга сбирка само за дамите под надслов "Как да срещнем своя Шиши в живота" с гост-лектор Цветелина Явена. Не стига това, но на семинара ще има и томбола с награди - трафопост в Люлин 8, комплект отвертки, ринг тон с песента "Ток и жица"... и, разбира се, електрически стълб от далекопровод пренасящ евтин ток.

Много ми се искаше да посетя този семинар. Все пак Гинки и Гинковци колкото искаш в тази държава - как един студент на 26 години си купи "Кремиковци" или пък третокурсник оглави пристанище "Варна", а спомняте ли си за тримата младежи, които взеха Дипломатическия клуб в Бояна. (Слави: В България всичко може! Докога? Докато търпим...). Има много, много Гинки и Калинки. Само трябва да ги намерим и животът ни ще стане цветя и рози, целувки и любов.

Но се замислих... Стар съм вече. Не познавам Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Чета много. Не разчитам само на връзки. Мразя шуробаджанащината... та едва ли мястото ми е точно на това събитие.

Да плачем  ли,  да се смеем ли на целия този трагичен абсурд около кака Гинка, не е ясно, но поне трябва да ѝ го признаем - успя да обедини цяла нация срещу безскрупулната власт. А ние докато се чудим и маем да ревем или да се смеем тъжно, току виж стринка Милица от Чернооковци (видна ромска домакиня само с три зъба) си купи Топлофикация, ще има и за нея и за Бойко и за цялата махала..., пък ако номерът не мине, както с ЧЕЗ, ще я  направим и Топлофикация държавна. Щото, то от държавната ясла по-хубаво и сладко няма. И няма да има.

Да живее нашата липсваща държава (Slavi Trifonov - Nema Takava Durjava (Слави Трифонов) и всички Гинки и Калинки!

А ние да спрем да търпим и да мълчим, а да се обединим и свободата си да предизвестим!

 

Вижте и други материали по темата:

Семинар за мъже. Как да срещнем своята Гинка в живота?

ГИНКА ПО СТЪПКИТЕ НА ЛИЛЯНА! Бъдещата шефка на тока се изфука с чанта за хиляди левове

Когато си символ на положението в държавата

Експерт при Слави: Имаме право да знаем откъде идват парите за сделката с ЧЕЗ

Експертът на "ДНЕС" Георги Христов: ЕРП-та не могат да се разпродават с лека ръка

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Кой се страхува от Слави Трифонов?

ВИЖТЕ всички видеоклипове от разговорите на Слави с успелите българи

Слави и България поеха по пътя на промяната

Втори ден успели българи на разговор със Слави

Успели българи на разговор при Слави

България показа своя потенциал

Да си вземем държавата! Днес!

Време дойде да излизаме от блатото

Страната на протестите и нее***лните политици. Време е да се обединим…

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

 

 


54522