Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Как е възможно... то...
Как е възможно... това да е България?! (ОБНОВЕНО)

Как е възможно... това да е България?! (ОБНОВЕНО)Божидар Гицински - студент Велико Търново, доброволец от Референдум 2016

 

Това може ли да се случи в нормална държава? Нашата- българската реалност ни кара да си задаваме този въпрос всекидневно. Даже по няколко пъти на ден.

Мъка наша, българска и по български... Страдание всеобщо.

52-годишна жена се самозапали заради мизерията, тези дни баща на две деца – също... Как е възможно всичко да е толкова страшно, отчайващо и дълбоко тъжно?

Как е възможно в България, която целеустремено и активно следва евроатлантическите принципи, 41% от малчуганите да живеят в риск от бедност или социално изключване.

Как е възможно докато Бойко Борисов получава Конгречулейшънс и  награди за личност на Европа, 3/5 от българите да не живеят нормално. Оставете това, те даже живеят изключително мизерно!

Как е възможно българите да не могат да отоплят домовете си? Мнозина от нас да хранят децата си с ориз, картофи, боб... Да купуват подобие на мляко, сирене и кренвирши по 4.20 килото. Да не могат да си купят лекарства и да отидат на лекар.

Как е възможно "добрите" резултати от управлението на ГЕРБ да са толкова видими..., всъщност толкова трагични?! 

Как е възможно в "благоденстващата“ държава по данни на Министерството на здравеопазването през 2018-та година да са се родили 11 500 по-малко бебета в сравнение с миналата.

Как е възможно институциите у нас да работят за управляващите, а не за гражданите, а корупционните скандали и безкрайните разпри у нас да се препъват един в друг? Като се почне от „Джи Пи Груп“, мине се през „Ало, Банов съм“, отклонение по „Струма“, стигне се до храната на армията, а оттам към изтребителите Ф-16 и продажбата на българските паспорти... Как е възможно българските служби да проспиват пране на пари, а прокуратурата и МВР да минават в кръгова отбрана по случая с отравянето на Емилиян Гебрев?

Как е възможно българските партии без свян да ни изкрещят – Страх ни е от честни избори! Искаме да си ги уреждаме, да си ги купуваме..., да управляваме... БЕЗ ИЗБОРИ. Как е възможно да ни заявят цинично, че треперят за властта си и затова ни отнемат вече и правото да изразим волята си.

Как е възможно управленската шайка от крадци, некадърници и позорни петна да се самозабрави до такава степен, че всеки ден по медиите да бълват глупости и факти, достойни за диагноза! 

Как е възможно да оставим в ръцете на обикновени смешници, лъжци и безхаберници децата си, болните, тези мои връстници, които трябва да се спасяват в чужди държави, защото на "Територията" трудно се живее, няма перспектива и бъдеще, а хора дори умират от болести, които по света отдавна се лекуват? 

Как е възможно всички ние да се оставим... Да мачкат, лъжат, тъпчат и деребействуват...

Как е възможно 83-годишната баба Иванка да спи с брадва до главата, защото няма кой да я защити?

Как е възможно медици да стачкуват защото заплатите им са 600 лв.?

Как е възможно в Народното събрание всеки закон да си има тарифа?

Как е възможно какво ли още не...? 

Как е възможно да продължаваме да търпим?

Как е възможно това да е България, нашата Родина...!?

Как е възможно това да е нашето настояще... и нашето бъдеще?

Как...!?

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бойкоизбраните продължават да лапат и плячкосват... в името на „обществения интерес“! (ОБНОВЕН)

"Ало, Банов съм"… и поредната управленска смрад! (ОБНОВЕН)

Стана ясно кой е тайнственият строител по трасето на "Струма"

Каракачанов в поредната афера на властта: Война за храната на армията!

Ф-16 извади над земята коалицията ДПС-ГЕРБ. Следва... приземяване

 

Изчезваме >> Драматичен спад на раждаемостта! Само 46 222 бебета са се родили през 2018 г.

Image result for 41% от малчуганите да живеят в риск от бедност или социално изключване. Image result for 41% от малчуганите да живеят в риск от бедност или социално изключване.

Image result for snow

 

 

 

 


89936