Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / Както "ДНЕС" отдавна...
Както > БСП спаси май засега МВР шефа" title="Както "ДНЕС" отдавна твърди червени и ГЕРБ са едно!* >> БСП спаси май засега МВР шефа" />

Както "ДНЕС" отдавна твърди червени и ГЕРБ са едно!* >> БСП спаси май засега МВР шефаВалери Симеонов обяви началото на сезона на оставките и в коалицията се оглеждат за кои министри говори - Радев, Ангелкова, Петков или други

БСП очевидно държи да запази правителството на Бойко Борисов цяло, след като поиска втори вот на недоверие - този път на тема “Сигурност”. Решението за вот е взело Изпълнителното бюро на червените, съобщи зам.-шефът на групата Драгомир Стойнев вчера.

Така вътрешният министър Валентин Радев ще оцелее, въпреки че в парламента залагаха кога премиерът ще го махне и се оглеждаха за по-достоен негов заместник. Корнелия Нинова обаче направи услуга на Валентин Радев с акцията за вота и закрепи целостта на кабинета.

“Направи нещо!”, наредил Борисов по телефона на министъра след скандалите с избягалите затворници, призна публично самият Радев. И затова той отишъл във вторник в Ботевград, за да види на място къде са пропуските, довели до провала на операцията “Пелов”. “Не мисля да давам оставка. Премиерът може да ми каже да си я подам, защото той ме е назначил”, заяви министърът, питан дали ще е следващият, който ще си тръгне от кабинета. Освен това след убийството на издирвания беглец от правосъдието Пелов премиерът Борисов публично призна: “Много се накарах на МВР”, което се изтълкува като сигнал за скорошна смяна на върха на полицията.

На 11 януари тази година социалистите внесоха първия вот на недоверие към кабинета “Борисов 3”. Мотивът бе провалът на политиката за борба с корупцията. Тогава БСП планираха да го внесат заедно с ДПС, но поради различия червените решиха да действат сами. Сега социалистите отново ще внесат само техни подписи - общо 80. За да падне правителството обаче, в пленарната зала са нужни 121 гласа.

“Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София. През летище “София” влизат граждани, които въобще не са и проверявани”, мотивира решението Стойнев. За червените махането и връщането на социалния министър било “водевил”.

На уикендния пленум на БСП Корнелия Нинова попита защо Борисов не може да се оправи с войната между туристическата министърка и вицепремиера патриот. А след като Валери Симеонов обяви началото на сезона на оставките, и в управляващата коалиция започнаха да се питат кого вицепремиерът подсеща да си ходи?

Най-често патриотът влиза в сблъсък с туристическата министърка Николина Ангелкова, на която е ресорен вицепремиер. Във вторник негов съпартиец дори твърдеше, че втория си мандат тя е получила с подкрепата на Валери Симеонов. Поредният сблъсък между двамата е на тема изваждане на туристическите обекти от закона за шума. Вероятно след рождения ден на Бойко Борисов коалиционните партньори ще търсят начин да сложат в ред противоречията с министри.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

 

За политиците с любов

Да живей, живей труда... А май всичко е въпрос на оцеляване!

Темата за народния съд – поредната „дъвка” за народа

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

„България: Фактите говорят“ – първа част – общо за всички партии

Кои са най-нежеланите и ненавиждани депутати? – втора част  -Воля, ГЕРБ, ДПС, БСП, ОП

„България: Фактите говорят“ – трета част  -  за Марешки (не можах да го намеря в сайта, може би е с друго заглавие)

Шоуто на Слави >> „България: Фактите говорят“ – четвърта част  -  за депутати от ГЕРБ и ДПС

Вижте най-скандалните червени депутати – пета част   -   БСП – това го допълних, те са поставили текста по-късно

Най-големите лъжи на партиотите  „България: Фактите говорят“ – шеста част  -   Патриотите  -  това също го допълних.