Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Както „ДНЕС“ отдавна...
Както „ДНЕС“ отдавна настоява >> От 2021 г. спираме да местим стрелките на часовника

Както „ДНЕС“ отдавна настоява >> От 2021 г. спираме да местим стрелките на часовника„От 2021 г спираме да местим стрелките на часовника. Мнозинството от българските и европейските граждани ясно казаха, че смяната на времето с един час напред и назад им влияе отрицателно, следователно евродепутатите се обединихме зад гражданите и поискахме това въртене на часовника да спре от 2021г.“, коментира евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел по повод гласуването на позицията на Европейския парламент по темата.

„Искаме тази крачка към хармонизирано време да бъде възможно най-безопасна, както за гражданите, така и за вътрешния пазар. В тази връзка се радвам, че в транспортната комисия се одобри създаването на координационен механизъм с който държавите да синхронизират времето. Този механизъм бе предложен от Комисията по вътрешен пазар, в която бях докладчик за групата на ЕНП“, коментира Ева Майдел.

Директивата на ЕК, дойде в отговор на широка обществена консултация, в която над 90% от гражданите казаха „Стоп“ на местенето на стрелките.

„Ясно е, че ако преди време аргументите за въвеждането на зимно и лятно часово време са били най-вече заради икономии на електроенергия, то днес тези икономии са незначителни, взимайки предвид технологиите на всички електроуреди за намаляване на консумацията на енергия.“, добави българският евродепутат.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„ДНЕС“ се бори за отмяна на лятното часово време

Движение „Днес“ отдавна настоява! >> Спираме да сменяме времето през 2020

Движение „ДНЕС“: Зимното часово време е най-подходящо за България. Да спрем нездравословното местене на стрелките!

Движение „ДНЕС“: 77 пъти стигат! Времето не е ваше!


91750