Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Както ДНЕС отдавна п...
Както ДНЕС отдавна предупреди линк борбата на ДНЕС за синята зона* >> Нова тесла: Увеличават глобите за неправилно паркиране в София

Както ДНЕС отдавна предупреди линк борбата на ДНЕС за синята зона* >> Нова тесла: Увеличават глобите за неправилно паркиране в СофияВ София общината подготвя промени в наредбата за паркиране. Предвиждат се по-големи глоби за шофьорите, които сами премахват скобата, която е била поставена на колата им.

На ден Центърът за градска мобилност в София поставя 600 скоби. За да си получиш колата от паркинга за репатриране трябва да платиш 30 лева за скобата, 60 лева за паяка и часовете, през които колата е стояла със скоба.

Ако колата ви остане повече дни на паркинга за репатриране, ще платите повече, за да си я вземете. Плащате и за часовете, през които колата ви е била със скоба - лев за зелена зона, два за синя.

„Ако шофьор сам си махне скобата, досега го глобяваха само 30 лева. С новата наредба глобата става по-голяма: 30 лв. + времето за престой на колата със скоба. Ако не ги плати шофьорът, трябва да ги плати собственикът на колата, на която е поставена скоба”, обясни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност, цитирана от bTV.

 

Източник:https://www.blitz.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Златните зони на София!

„ДНЕС“ се бори за отмяна на лятното часово време