Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Твоите права / Какви са правата ни ...
Какви са правата ни при провалена почивка

Какви са правата ни при провалена почивкаЛошото време проваля плановете на хората, но трябва да различим няколко хипотези, обясни пред БНТ  Игнат Арсенов, изпълнителен директор на Европейския потребителски център за България.

При първата хипотеза - когато почивката вече е започнала, ние сме там на място има два варианта - единият да сме си купили пакетна почивка с с туроператор и всичко организирано, а вторият - сами да сме си организирали транспорт, хотел и резервация, обясни Арсенов.

"Ако нашата почивка е пакетна - трябва да искаме съдействие от туроператор и неговия представил на място, да ни съдейства, да ни прибере вкъщи, да организира транспорта или да ни намери алтернативно място, където да спим, докато ни прибере вкъщи поради огромното бедствие", каза Арсенов

В тези случаи ние нямаме право на допълнително обезщетение за това, че сме прекара лошо вместо на плажа, коментира Арсенов, а причината е, че това е природно бедствие и няма как да се влияе на времето.

За тези, които сами са си организирали почивката и транспортът е техен, ще трябва да си организират възможността да се приберат, подчерта той.

Той подчерта, че когато човек напусне хотела си по-рано - заради лошото време - той няма да има право на обезщетение, тъй като договорът е прекратен поради извънредни обстоятелства, каквото е лошото време.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/