Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Какво се случва, ако...
Какво се случва, ако пътник почине в самолета?

Какво се случва, ако пътник почине в самолета?За съжаление, дължината на човешкия живот е неопределима и в нито един момент човек не знае дали поема дъх за последно. Понякога това се случва и на борда на самолета по време на полет.

Това всъщност не е чак такава рядкост, просто се случва, че пътникът не успява да издържи дългия полет. Със сигурност подобно произшествие е ад за стюардесите.

В интервю за The Sun те разказват за опита си в подобни случаи.

Според правилника, починалият пътник се мести на място в пуста редица или пък в бизнес класа - колкото се може по-далече от останалите. След това го покриват с одеяло.

Стюардесата Анета Лонг разказва, че винаги в подобни случаи правят всичко възможно, за да не привлекат вниманието на околните. "Освен всичко друго трябва да спазваме достойнството на този човек, затова и внимаваме да не го гледат други хора или да не разбират какво става", твърди тя.

Пътници, станали свидели на подобни трагедии, също разказват: "Пътувахме от Оукланд до Лос Анджелис. Човекът заспа, но така и не се събуди. Стюардесите намериха лекар на борда, но вече беше късно. Покриха го с одеяло и така и си остана, докато не се приземихме."

 

Източник:https://fakti.bg/


99449