Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Твоите права / Какво трябва да знае...
Какво трябва да знаете за първото интервю за работа

Какво трябва да знаете за първото интервю за работаПървото интервю за работа в живота е момент, който помним дълго. Вълнуваме се много, но знаем доста малко. И причината е една – неопитни сме. Какво трябва да правим и знаем, ако се явяваме за първи път на интервю за работа?

 

Като за начало - щом са ви поканили, значи най-вероятно сте впечатлили по някакъв начин със своето CV и мотивационно писмо. Именно този факт трябва да ви вдъхва увереност. Ако имате малко стаж или опит в дадената сфера, не бива да се притеснявате. Все пак обаче се опитайте да компенсирате по някакъв начин този минус.

 

Младият служител може да няма голям стаж и опит, но има други предимства. Работодателят има възможността да ви обучи според желанията си и да не се сблъсква с наследството от предишните ви работни навици. Хората, които тепърва започват нова работа, са по-мотивирани и буквално са "жадни" за нови знания. 

Демонстрирайте желание и интерес към сферата, която принадлежи обявената работна позиция. Убедете работодателя, че точно с това искате да се занимавате. Както за вас, така и за интервюиращия е ясно, че вие нямате опит, така че не се опитвайте да прикриете този факт.

 

Все пак знайте, че има вариант да не ви предложат трудов договор. Ако това стане, не се отчайвайте. Попитайте дали има възможност за стаж или обучение без заплащане. Ако компанията е стабилна и с добър имидж в областта си, два или три месеца стаж биха били страхотен старт за търсене на по-добра работа. Разбира се, има и вариант след този период да получите така желаното предложение и да станете част от екипа.

 

Разгледайте обявите на Karieri.bg за актуални предложения за работа:

 

Икономедиа търси PHP програмист

 

Компания за фасилити и пропърти мениджмънт търси Фасилити мениджър

 

Publicis One търси Senior PPC Expert

 

ROITI търси HR Generalist

 

KPMG търси Senior Auditor, Financial Services

 

U.S. Embassy Sofia търси Building Engineer

 

Банка ДСК търси Мениджър на финансов център

 

Andrews търси Мениджър продажби

 

БНБ търси Инспектори по банков надзор, в отдел "Финансови институции"

 

Още обяви за работа можете да намерите на Karieri.bg.

 


Източник: https://www.dnevnik.bg/