Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Какво здравеопазване...
Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умрешМнение на Харитона Бикова – гр. Казанлък

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

Така е у нас с всичко. Ако нямаш кеш, никой не го боли за теб. На тоя хал сме откакто се помним. Така е и в здравеопазването. А там най-личи, най се усеща от всички! И всички страдаме.

Гражданите на Република България си плащат за услуга, която е най-важната – здравето и опазването на живота. И не получават нищо добро и качествено срещу това или пък ако го  получават, то е от съмнително естество. И как няма да е така при положение, че трудът на лекарите и останалите медицински работници не се зачита? Унижават ги дори. Безхаберието и безотговорността си държавата позволява на корумпираните и некадърните в бранша на здравните услуги да си разиграват коня на гърба на здравноосигурените и честни данъкоплатци, това става и за сметка на отговорните и кадърни здравни работници, отдали живота си на каузата.

Цял живот спасяваш чужди животи без признание!

И като нямаш изход..., избираш крайния вариант – заминаваш за чужбина! Там те ценят, уважават те, полагат грижи за твоето професионално израстване 

Протестът на медицинските сестри постигна уклончиви отговори на своите искания. Пак въртели и пак алабализми за въвеждане на нова система за изчисляване заплатите на сестрите в частните и държавните болници. 

Ла-ла-ла-бала...! "Трай коньо за зелена трева!" Никъде не се говори за увеличение на мизерните заплати, за подобряване условията на труд... Затова и държавните болници у нас са на доизживяване. Лекари и медицински сестри масово бягат в чужбина, някои за да си стъпят на краката стават болногледачи и санитари. Всичко това заради лошите условия на работа и нищожното заплащане у нас.

Фалирала държава с фалирали болници

Здравни заведения затварят врати..., спешни центрове заплашват да спрат работа! Застрашен е буквално животът на много хора. Трябва ли и докога да чакаме това да продължи? Поредните жертви да си отидат, заради безхаберието и алчността на тези, които затриха държавата?!

Гладният протест на... гладния

Лекар от Казанлък преди време предприе гладна стачка, след като и фелдшерите след сестрите излязоха на протест. Самостоятелно протестиращият акушер-гинеколог е с 42-годишен стаж, на 73 години е. В пенсионна възраст е отдавна, но въпреки това продължава да работи за Бърза помощ в местната болница...! Твърди това, което знаем всички и в цялата страна - поголовно  здравните заведение се крепят на работещи пенсионери. Другите напускат... И затова, според него съвсем скоро у нас няма да остане и помен от качествено  здравеопазване.

Чакаме... възход на траурните агенции

След като у нас управниците не ги е еня за размера на пенсиите, здравните грижи, за социалното подпомагане, въобще за цялата ни социална система,  чакаме възход... и на траурните агенции, и на... гробищните паркове. Ще мрем като пилци в този хаос и дори статистиките няма да могат да ни хванат края.

У нас всичко е статистика и то все в отрицателни стойности. Такава е цялата ни система, така са всичките ни институции, така е цялата ни управия... Така е цялата ни държава! Плачеща за ремонт, основен..., пълен!

Държава и народ, търсещи, искащи всеобхватна истинска и дълбока промяна! 

 

Image result for Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месец    Image result for протести медицински сестри

  Image result for здравеопазване срещу пари 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Втори протест на медицинските сестри в Бургас за един месец

Да подкрепим жените, които дават живот! >> Гледайте в 15 ч. на Фейсбук страницата на Движение „ДНЕС“ протеста на медицинските сестри

Медицинските сестри не се разбраха с министерството, ще протестират всеки ден

Замазване! >> Медсестрите в "Пирогов" с 60 до 90 лв. увеличение на заплатите

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Медицинските сестри продължават протестите

Цяла очна клиника във Варна напуска групово

 


94271