Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Какво знаеш, Деси? (...
Какво знаеш, Деси? (ОБНОВЕН)

Какво знаеш, Деси? (ОБНОВЕН)Коментар на Вихър Бойчев

 

Има един затвор в Русия, от който никой никога не е могъл да избяга. Най-бруталните убийци лежат в „Черният делфин“ под постоянно наблюдение, а белезниците се срастват с техните китки.

В България пък няма затвор, от който някой да не може да избяга. Белезниците до скоро приличаха на имиджов аксесоар, предвид факта, че ги виждахме на ръцете на затворниците само по телевизията. В реалния живот, престъпниците въртят свободните си китки за „чао“ на мястото, където е препоръчително да излежат присъдата си. Но не задължително, предвид факта, че го напускат с лекота.

До скоро беше така. Но правосъдието у нас не спи, защото има будна съвест. И тя му подсказа, че може да не е лошо да засилят мерките за сигурност. И тези дни станахме свидетели на жестока засилка.

Бившият кмет на Младост – Десислава Иванчева постъпи в болница окована във вериги. Ръце, крака, всичко, само качулка не ѝ бяха сложили.

Image result for десислава иванчева

Дребната, руса женица, обвинена в подкуп, но с НЕДОКАЗАНА ВИНА, вече го играе чучело на вътрешния ни ред. Който, откъдето мине и не е на кеф – може да се погаври на воля с провинената, беззащитна И ОЧЕВИДНО БОЛНА Деси.

Иванчева влиза в болница заради тумор на хипофизата, който има от две години. Сцената по ескортирането ѝ беше поредният трогателен цирк, който МВР ни НАСИЛВА да видим, за да си напомпа мускулите.

Същото това МВР, което от месеци изпуска от затворите изтънчени рецидивисти, шляейки се на воля из страната.

Същото това МВР, което  допуска обвиняеми за убийства, отвличания и наркотрафик да се разхождат свободно в съда. Други пък ги пускат да се разхождат свободно изобщо – по света.

Обаче жена, обвинена във взимане на подкуп, се обезопасява по всички възможни и най-строги начини, защото може да ѝ хрумне... ОПАСЕН престъпник да стане.

РАЗБРАХМЕ! Деси не ви кефи, драги управляващи. Не е дала, каквото трябва, взела е друго, овъртели сте се. Имате си конфликт. За назидание и страх става... Но, моля ви, моля ви, имайте чувство за реалност и естетика. Става много грозно. И безкрайно тъпо и брутално.

И ако пренебрегнем моралната страна на вездесъщата идиотщина, ще се наложи да се фокусираме върху закона, който е актуализиран миналата година и гласи следното:

„При конвоирането на лице, за което има данни, че е извършило умишлено престъпление от общ характер, представляващо особено тежък случай, както и в случаите, когато са на лице достатъчно данни, че конвоирането може да бъде осуетено, на конвоирания се поставят белезници и на краката?“

Особено тежък случай ли е Десислава Иванчева или е само така в главите на  управляващите ни? Защото, ако питате народа, то отговорът на повечето хора ще е почти еднозначен: Най-тежкият случай в държавата ни са... самите управляващи! И ако пренебрегнем хумора в цялата тази история – като нищо ще се окаже вярно, че Деси е поне малко по-невинна от тях.

Всички се  питаме – Иванчева ли е най-големият престъпник у нас. Къде са приватизаторите, които разпродадоха държавата, къде са унищожителите на „Кремиковци“, БГА „Балкан“, къде са разсипниците на банките, селското ни стопанство, индустрията...? Но МВР не може да ни отговори, защото се прави, че не знае. Не знае и не иска. Нито знае къде се намират, нито кои са те, има ли ги изобщо, съдени ли са, избягали ли са, намерени ли са, или са си  пуснали бради... и никой не може да ги разпознае?! СЛОЖНО Е!

И затова – оковете и линчувайте публично първата болнава хилава жена на някакъв си пост, дръзнала да наруши някое от вашите неписани, но добре пазени за вашите хора правила.

Или пък има нещо, което ние не знаем. А кметицата знае? И мълчи.

И защо ли така страстно пазят Иванчева от медиите вече няколко месеца? И пише тя на бележки! Колко може да бъде опасен човек с информация? 'Cherchez la femme' – (Търсете жената), са казали французите.

Какво знаеш, Деси? И колко си опасна?

Време е да си кажеш ти.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Затворници на свобода – бели кахъри в черни дни

Свободен като затворник 

А МВР-то уж ни пази, разбойници громи и над нас бди!

Аплодисменти за Цецка Цачева

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...

Бягство от Софийския затвор: Двама се измъкнаха след нападение над надзиратели

Шпионска държава 

100% МВР

Внимание! Милицията идва!

УРА! Връщат ни мутрите! 

Сами да се спасяваме, докато МВР ни пази...

 

 


71795